Twisted Cyclone geopend in Six Flags Over Georgia

Twisted Cyclone in het Amerikaanse pretpark Six Flags Over Georgia werd geopend op 25 mei 2018. De bezoekers van het park kunnen nu plaatsnemen in de laatste nieuwe creatie van Rocky Mountain Construction, een hybride achtbaan met een kruising tussen houten structuur en stalen rails. Er werden verschillende inversies toegevoegd aan het parcours. Ondertussen zijn ook de eerste onrides van de achtbaan verschenen.

 

In navolging van meerdere andere Six Flags parken kreeg ook Six Flags Over Georgia dit jaar een hybride achtbaan van het Amerikaanse bedrijf Rocky Mountain Construction. Hiervoor werd de oude achtbaan Georgia Cyclone volledig voorzien van nieuwe stalen track en werden in het baanverloop enkele inversies gestopt. Hoe een ritje op deze baan verloopt ontdek je in onderstaande onride video, die gemaakt werd tijdens de persopening.

 

 

Twisted Cyclone

Twisted Cyclone opende voor het eerst in 1990 als Georgia Cyclone en reed 8,7 miljoen ritjes in haar 27-jarige bestaan. De nieuwe versie werd gebouwd door Rocky Mountain Construction en bevat drie inversies, plus 10 airtime-momenten. De achtbaan is iets hoger en sneller gemaakt, waardoor er tijdens de rit nu een topsnelheid van 80,5 km/h bereikt wordt. Het hoogste punt bevindt zich op 30,5 meter. In totaal is het parcours 731,5 meter lang en de first drop werd ook steiler gemaakt tot een hellingsgraad van 75°.

 

 

De volledige bouw van de achtbaan kon je hier volgen.

 

Bron: Six Flags Over Georgia

Foto’s: CoasterForce