Ski- und Rodelarena Wasserkuppe sluit Alpine Coaster Rhönbob

Het Duitse rodelpark Ski- und Rodelarena Wasserkuppe zal op 10 juni haar Alpinecoaster Rhönbob sluiten. Dit omwille van de ouderdom van de attractie. Maar fans van dit type krijgen meteen ook goed nieuws, er komt een gloednieuw exemplaar in de plaats. De nieuwe versie zal langer en sneller worden als de oude en zou zelfs comfortabeler zijn.

 

Ski- und Rodelarena Wasserkuppe is een park gelegen in Hessen te Duitsland. Dit park heeft onder andere een skipiste en meerdere rodelbanen. Twee daarvan zijn zogenaamde Soro baantjes, waarbij je met een sleetje naar beneden suist in een stalen goot. Ook staat er in dit park een hangend exemplaar met Hexenbezen. Maar wat fans van dit park echt geweldig vinden is de Alpinecoaster Rhönbob.

 

 

Het is deze Rhönbob die aan haar laatste seizoen begonnen is. De baan zal namelijk gesloten worden op 10 juni 2018. Na de afbraak van deze baan wordt meteen begonnen aan de bouw van een nieuwe, moderne versie. De oude Rhönbob had een lengte van 1000 meter, maar de nieuwe versie zal nog langer en zelfs sneller worden.

Wiegand vertelde over de nieuwe baan dat het gaat om een moderne versie van de Alpinecoaster. Of het hier gaat om een traditionele versie of de nieuwere Sportcoaster versie is momenteel nog onduidelijk. Wel vertelde Wiegand al dat de nieuwe baan magnetische remmen zal hebben. Ook worden de sleetjes langer dan de oude exemplaren, ze worden tien centimeter groter, wat comfortabeler moet zijn wanneer je per twee plaatsneemt. De werkzaamheden zullen ongeveer acht weken in beslag nemen.

Rhönbob was in 1997 de allereerste Alpinecoaster van Wiegand. Iets later opende datzelfde jaar ook eentje in China. De naam Rhönbob werd gekozen omdat het type toen nog zo genoemd werd, het was pas later dat Wiegand deze Alpinecoasters ging noemen.

 

Bron: hersfelder-zeitung

Foto Wasserkuppe