Report: Inauguratie Exotic World in Walibi Belgium

Op zaterdag 9 juni 2018 werd Exotic World, het nieuwste themagebied van Walibi Belgium, officieel voor open verklaard. In Exotic World kunnen bezoekers de family funcoaster Tiki-Waka en het avonturenparcours Tiki-Trail uitproberen. Het pretpark opende feestelijk de nieuwe zone. Talrijke genodigden waren aanwezig tijdens dit evenement. Ook wij, de Themeparkfreaks, waren van de partij!

 

Tiki-Waka maakt deel uit van de nieuwe zone Exotic World waarin je ook de Tiki-Trail en de bestaande attracties Challenge of Tutankhamon en Octopus kunt vinden. De blauwe stalen achtbaan werd gebouwd op de voormalige locatie van de kinderachtbaan La Coccinelle. De bouw startte al tijdens het Halloween-event van 2017. Op 30 januari werden de eerste baandelen verankerd, en op 1 maart werd het laatste baandeel gemonteerd. Al sinds 7 april 2018 kunnen bezoekers plaatsnemen in de jongste aanwinst van Walibi Belgium, namelijk de family funcoaster Tiki-Waka. Het is echter pas sinds 9 juni 2018 dat de achtbaan, en het geherthematiseerde gebied er rond,  officieel voor open werden verklaard. Dit kon uiteraard niet onopgemerkt voorbij gaan.

Onder een daverend drumgeluid, gebracht door een vijftal Afrikaanse percussionisten, werd de toon gezet. Het was aan Benjamin Goes, een mijnheer de afgevaardigde van de minister Collin, om de spits af te bijten. Hij wist o.a. te vertellen dat Walibi Belgium een van de belangrijkste toeristische trekpleisters is van Wallonië. Dhr Dominique Marcel, CEO van Compagnie des Alpes, het moederbedrijf van Walibi, en Dhr Jean-Christophe Parent, Algemeen Directeur van Walibi, namen vervolgens het woord. Zij wisten te vertellen dat Walibi Belgium een belangrijk en iconisch park is, gezien haar achtergrond. Ze gaven aan welke investeringen recentelijk nog gemaakt werden en ze beloofden plechtig om te blijven investeren in het pretpark. Het was een knipoog naar het grote investeringsplan dat het park al eerder bekend maakte.

Niet enkel parkmedewerkers en persleden waren aanwezig op deze inauguratie. Onder de gasten konden we verschillende acteurs uit Thuis en Familie herkennen. Ook Wendy Van Wanten, Flip Kowlier en Otto-Jan Ham maakten graag een ritje op de nieuwe funcoaster.

Tiki-Waka is een zogenaamde Bobsled Coaster van de Duitse bouwer Gerstlauer. De achtbaan is 21 meter hoog en de maximale snelheid is 55 km/u. Op het parcours van 564 meter kunnen vijf wagentjes rijden. In elk wagentje kunnen vier passagiers plaatsnemen. Kinderen vanaf 1 meter kunnen de attractie al betreden.

“We wilden echt scoren tijdens deze officiële opening”, verklaart Jean-Christophe Parent, Algemeen Directeur van Walibi. “We zijn fier van het esthetisch en technisch resultaat van Exotic World, het eerste symbool voor de grote veranderingen die het park zal meemaken in de volgende jaren.”

 

Bronnen: Walibi Belgium, Wikipedia, RCDB