Nooit geziene investeringen in Walibi Belgium: het park investeert meer dan 100 miljoen euro

Wie gedacht had dat de investering van 8,5 miljoen euro voor splash coaster PULSAR vorig jaar de opmerkelijkste zou geweest zijn, heeft het bij het verkeerde eind ! Walibi Belgium heeft grootse plannen en zal voor meer dan 100 miljoen euro het park grondig veranderen. En nog straffer – de nieuwigheden zullen volgend jaar al zichtbaar zijn.

 

Er zullen niet alleen elk jaar nieuwe attracties bijkomen, maar tot in 2022/23 zal elke zone van het park grondig aangepakt worden qua thematisering, inrichting en beleving zodat op het einde van dit historische investeringsplan 75% van het park vernieuwd zal zijn. Walibi Belgium was al een familiepark voor jong en oud en dit wordt nog maar eens extra bevestigd.

 

Elk jaar nieuwe attracties !

Een family coaster bij topattractie Challenge of Tutankhamon zal het al rijke aanbod aan achtbanen volgend jaar vervoegen, maar dit is niet alles. De hele zone waar deze nieuwe coaster centraal zal staan wordt heraangelegd en krijgt een eigen exotisch thema.

Met de nieuwe kinderzone die aan Aqualibi wordt toegevoegd zullen ook kinderen zonder zwemervaring naar hartelust kunnen ravotten. Door de extensie van 700 m² zal de totale oppervlakte van het waterpark bijna 7000 m² bedragen! Tevens zal heel Aqualibi in een echte tropische sfeer ondergedompeld worden.

In 2019 worden drie zones volledig heraangelegd en komen er maar liefst twee nieuwe attracties bij: een familiale interactieve indoorattractie en een kindercoaster. Zo kunnen bezoekers beginnen kennismaken met de verschillende werelden van Walibi en wordt er bovendien ook een volledig nieuw belevingsrestaurant gebouwd.

In 2020 komt er temidden van een vernieuwde western zone een interactieve waterattractie waar ook omstaanders aan kunnen deelnemen.

De grootste investering van het hernieuwingsplan komt er in 2021: een spectaculaire megacoaster die zijn gelijke niet kent in de Benelux gebouwd in een volledig nieuwe zone. Hiermee zal het park uitkomen op tien rollercoasters, een absoluut record in de Benelux. De volledige zone rond de Weerwolf en de Vampire wordt dan ook gethematiseerd.

In 2022/23 wordt het hernieuwingsplan vervolmaakt met een nieuwe familieattractie en krijgt de zone rond Flash Back een aangepast thema. Aqualibi krijgt er ook nieuwe glijbanen bij.

Jean-Christophe Parent, Algemeen Directeur: “Met dit ambitieuze ontwikkelingsplan willen we terug onze plaats innemen als het grootste en meest sensationele attractiepark van België voor alle leeftijden. In het verleden heeft Walibi steeds een voortrekkersrol gespeeld in het aanbieden van nieuwe en unieke sensaties. We nemen deze rol met heel veel zin en overtuiging terug op en zullen in de toekomst nog aantrekkelijker zijn voor families met kinderen of jongeren die een spannende dag wensen te beleven. We rekenen erop dat dankzij de kwalitatieve aanpassingen via de nieuwe themazones en het nog uitgebreidere aanbod van nieuwe attracties ook nog meer Vlamingen de weg zal doen vinden naar Walibi”.