Grootschalige renovatie Colossos begonnen in Heide Park

In Heide Park werd begonnen aan de grootse renovatie van de houten achtbaan Colossos, die sinds juli 2016 stil staat. Hoe lang de renovatie precies zal duren is nog onbekend, maar men belooft dat Colossos een nog gigantischer avontuur zal aanbieden in 2019.

 

In januari kregen de fans van de ooit hoogste houten achtbaan van Europa het heugelijke nieuws dat men deze gigant ging renoveren. Het was lange tijd onduidelijk welk lot de door technische problemen getroffen Colossos zou ondergaan. In de renovatie wordt door moederbedrijf Merlin Entertainments 12 miljoen euro geïnvesteerd.

 

 

De bouwwerf is ondertussen opgebouwd en het Duitse bedrijf RCS is begonnen met het verwijderen van de houten rails en metalen track. Dit bedrijf is een specialist in de op- en afbouw van achtbanen. Verder werkt ook het bedrijf Cordes mee, een ingenieursbureau gevestigd in Rotenburg / W. die al in 2000 betrokken was bij de bouw.

Beide bedrijven zijn wereldwijd actief in de bouw van houten achtbanen. Thorsten Berwald, projectmanager Heide Park Resort, is tevreden: “Nu kunnen we beginnen. Alle plannen zijn uitgewerkt en we beginnen met het ontmantelen van de achtbaan. ”

Een indrukwekkende blik achter de schermen met regelmatige foto- en video-updates is nu beschikbaar op de nieuwe Colossos-blog op www.heide-park.de/colossos . Colossos keert terug en beloofd een nog gigantischer avontuur te worden in seizoen 2019.