Bol Eurosat CanCan Coaster gesloten bij Europa-Park

In 2018 gaat in Europa-Park bijna alle aandacht uit naar het Franse themagebied. De grote bol die sinds 1989 hier staat krijgt na 80 miljoen bezoekers een compleet nieuwe indoor achtbaan en treinen. De nieuwe coaster krijgt de naam ‘Eurosat CanCan Coaster’. We konden afgelopen weekend zien hoe de bol gesloten werd.

 

Eurosat Cancan Coaster is weer een stapje dichter bij de opening, de grote bol waarin de achtbaan gebouwd werd is afgelopen weekend opnieuw gesloten. De bol werd enkele maanden bovenaan opengemaakt, om hierlangs de oude track te verwijderen en de nieuwe te plaatsen. De nieuwe track heeft nu een dubbele backbone, waardoor deze steviger is en weer jarenlang het nodige plezier kan brengen.

 

 

Op Twitter liet Michael Mack weten dat men nu kan beginnen aan de aankleding van de attractie, een precieze openingsdatum werd nog niet meegedeeld maar men houdt het voorlopig op zomer 2018. Het verloop van de 900 meter lange achtbaan zal weinig afwijken van de oude baan die nog ontworpen is door de grondlegger van het park, Franz Mack.

Vóór de achtbaan komen gevels die de gouden tijden van de Franse hoofdstad laten herleven. Een perfecte replica van de façade van het variététheater ‘Moulin Rouge’ neemt de bezoekers mee naar de Belle Epoque en bereidt hen voor op een rit in de ‘Eurosat CanCan Coaster’. De Franse CanCan-dans is in 1830 ontstaan en wordt in de ‘Moulin Rouge’ in de wijk Montmartre nog dagelijks opgevoerd. Europa-Park en ‘Moulin Rouge’ zijn voor deze nieuwe attractie een samenwerking aangegaan.

Achter een andere gevel komt het souvenir- en curiositeitenwinkeltje van ‘Madame Freudenreich’. Gezellig ingericht in Elzasser stijl, maar met een geheim….Weinigen weten dat ze achter haar winkeltje stiekem dinosaurussen houdt. In het water vóór de gebouwen krijgt een bistroboot een ligplaats. Genietend van een hapje en drankje kun je hier bijkomen van je belevenissen, maar heb je ook prima zicht op de fonteinenshow die meerdere keren per uur op de klanken van Franse muziek wordt opgevoerd.

 

 

Foto’s: TPF, Europa-Park