Daxing East Amusement Center in China opent met negen achtbanen

In China wordt momenteel de laatste hand gelegd aan een gloednieuw pretpark dat de naam Daxing East Amusement Center draagt. Nu openen er wel voortdurend nieuwe pretparken in China, maar dit park kwam in ons vizier door de achtbanen die er gebouw worden. Hieronder bevinden zich kopieën van een B&M Dive Coaster, een Intamin Multi looping Coaster kloon en een Tilt Coaster.

 

In de Chinese stad Anshun opent later dit jaar het gloednieuwe pretpark Daxing East Amusement Center de poorten. Dit park maakte indruk onder de pretparkliefhebbers door een speciale collectie achtbanen die geopend zullen worden, maar liefst negen exemplaren zullen de bezoekers kunnen berijden.

 Deze negen achtbanen tonen verdacht veel vergelijkingen met achtbanen van bekende bouwers als Intamin, Vekoma en B&M, maar werden bijna allemaal gebouwd door het Chinese bedrijf Golden Horse. We herkennen onder de achtbanen onder andere een Tilt Coaster, een Multi looper en een Dive Coaster.

 

De Achtbanen

 

Broken Rail Coaster

De Broken Rail Coaster is een zogenaamde Tilt Coaster, waarvan Vekoma ooit het allereerste exemplaar bouwde. Bij deze achtbaan begint de rit op spectaculaire wijze doordat de track kan getilt worden, zodat je een vrije val maakt. Golden Horse bouwde van dit type eerder al een exemplaar voor Hefei Wanda Theme Park gelegen in de Chinese provincie Anhui.

 

Eleventh Roller Coaster

De Eleventh Roller Coaster werd gebouwd door het Chinese bedrijf Hebei Zhongye Metallurgical Equipment Manufacturing en bevat heel wat kenmerken van een Multi Looping Coaster die door Intamin Amusement rides gebouwd wordt. De baan heeft een lengte van 1050 en bevat minstens vier inversies waaronder een dubbele looping en een cobra roll.

 

Hanging Roller Coaster

Hanging Roller Coaster werd gebaseerd op de SLC achtbaan van Vekoma, maar werd gebouwd door Golden Horse. Bij deze achtbaan hangen de treintjes onder de track en ga je doorheen enkele inversies waaronder een Inline twist, cobra Roll en  Looping.

 

Vertical Roller Coaster

Voor de Vertical Roller Coaster ging Golden horse leentjebuur spelen bij het Zwitserse bedrijf B&M. Het gaat hier namelijk om de eerste Dive Coaster van de Chinese fabrikant, die verdacht veel gelijkenissen heeft met de originele B&M versie, al wordt er een ander tracktype gebruikt. De rit begint hierbij met een verticale drop en bevat een inversie.

 

Super Spinning Coaster

Super Spinning Coaster is een achtbaan met draaiende karretjes waardoor je tijdens de rit aan het spinnen gaat. Speciaal aan deze versie is het feit dat er ook een inversie in de baan verwerkt zit.

 

Motor Coaster

De Motor Coaster heeft een treintje waarop de bakjes vervangen zijn door motoren. De achtbaan wordt gelanceerd alvorens de rit begint.

 

Mine Roller Coaster

De Mine Roller Coaster is eveneens een bekende baan uit de Vekoma catalogus, maar vervaardigd door Golden Horse. Bij deze achtbaan rijd je in een treintje over een leuk parcours waarin twee lifthills zitten.

 

Column Spin Block

Column Spin Block is een kleinere achtbaan, geschikt voor de hele familie. Het is een Spinning Coaster, wat betekend dat de karretjes tijdens de rit rond hun as draaien.

 

Family Coaster

De Family Coaster is een bescheiden achtbaan die lijkt op de Junior Coaster van Vekoma.

 

Enkele bouwfoto’s

 

Bron: VHCoasters, RCDB

Foto’s: Daxing East Amusement Center