Hallucinant: Gezin stapt uit in cheetaverblijf in de Beekse Bergen

Op YouTube zijn hallucinante beelden opgedoken die gemaakt zijn in de Beekse Bergen. Een roekeloos gezin stapt tegen alle regels van het Nederlandse safaripark uit de auto, middenin het verblijf van de cheeta’s. Wat er daarna gebeurt, is gewoon huiveringwekkend.

 

Een Frans gezin bezocht onlangs het Nederlandse safaripark de Beekse Bergen en zal waarschijnlijk hun uitstap niet snel meer vergeten. Op een YouTubevideo is te zien hoe het gezin, tegen alle regels van het park in, uit hun auto stapt om de cheeta’s beter te kunnen bekijken en fotograferen. De onverantwoorde ouders nemen eveneens het kind uit de wagen en gaan op slechts enkele meters van de jachtdieren staan.

In eerste instantie gebeurt er niets. De cheeta’s (ook wel jachtluipaarden genoemd) blijven rustig liggen op de grasvlakte en negeren het gezin. Na een tijdje stapt het gezin weer in en rijden ze verder. Een beetje later stappen ze voor een tweede keer uit hun auto, opnieuw in het verblijf van de cheeta’s. Toen liep het bijna mis.

Wanneer het gezin wat verder van hun auto is, ruiken de roofdieren hun kans. Hun prooi is snel gekozen, want dat is, zoals altijd bij cheeta’s, de zwakste van de groep. In dit geval dus het kind van de ouders, die alle besef voor realiteit verloren lijken te zijn. Een van de cheeta’s sluipt eerst nog richting het gezin, maar zet daarna in galop de aanval verder. Pittig detail, de jachtluipaarden zijn de snelste landdieren ter wereld.

Een aantal gezinsleden spurten naar de wagen. De moeder kan nog juist op tijd het kind redden door het van de grond te plukken en hoog in de lucht te houden. Het gezin ontsnapt nipt van een zwaar drama. De moeder stapt vervolgens op een rustig tempo naar de auto, met een hongerig jachtluipaard achter haar aan. Het toppunt is dat de moeder eerder geïrriteerd lijkt te zijn door wat er gebeurt dan te beseffen wat ze gedaan heeft.

Volgens getuigen zouden de Fransen verschillende keren erop gewezen zijn dat ze hun auto niet mochten verlaten. Dit advies negeerden ze. Experts wijzen erop dat het gezin geluk heeft gehad dat ze dit niet gedaan hebben in het leeuwenverblijf. Deze dieren jagen niet alleen op kleine prooien en zouden het kind en de ouders gewoon verslonden hebben.

 

Vanaf 2 minuten en 3 seconden in onderstaande video, kan u het hallucinante moment herbekijken.

 

 

Bron: hln // Video: FPE Humor