Boudewijn Seapark presenteert gloednieuwe dolfijnenpresentatie “Moana’s Blue world”

Op 8 mei ’18 ging de nieuwe dolfijnenshow “Moana’s blue world” in premiere. Aan deze show werd meer dan een jaar gewerkt. De show wordt ondersteund door een projectiescherm van maar liefst 320m²! Deze nieuwe show verandert de focus van enkel kunstjes naar een leerrijke show, waarin de dolfijnen maximaal hun sierlijkheid en acrobatisch vermogen tentoon kunnen stellen.

 

Nieuwe dolfijnenshow ‘Moana’s Blue World’

Deze middag, 8 mei 2018, ging de gloednieuwe dolfijnenpresentatie Moana’s Blue World in première in Boudewijn Seapark, in aanwezigheid van een volle zaal (1.600 personen). In dit nieuwe verhaal neemt dolfijntje Moana (° 2015 te Boudewijn Seapark) je mee op ontdekkingstocht doorheen de evolutie van dolfijnen en de pracht van onze natuur. Moana vertelt ook over de plasticsoep in onze oceanen en diersoorten die bedreigd worden. Maar vooral toont men wat de mens hieraan kan doen. Het minste dat we kunnen zeggen is dat het aanwezige publiek, zowel kinderen als volwassenen, zeer enthousiast was! Het gigantische scherm, met het gedimde licht in de dome leveren zeer mooie beelden op!

 

Projectiescherm van 320 m² zorgt voor uniek concept

In de show staan educatie, de liefde voor dieren en de natuur centraal. Eyecatcher van de voorstelling is het gigantische projectiescherm van 40 x 8 meter. Dankzij de combinatie van video’s over o.a. dolfijnen in de oceaan en het live zien van dolfijnen in het dolfinarium, kan men de doelgroep (families met kinderen tussen 3 en 10 jaar) op een speelse manier sensibiliseren. Boudewijn Seapark mikt zo op een brede doelgroep van jonge kinderen, ouders én grootouders.

Deze unieke combinatie van enerzijds dolfijnen zien via video’s en anderzijds dolfijnen live bewonderen in het dolfinarium, wordt nergens anders in Europese dolfinaria vertoond.

 

1,5 miljoen bezoekers

De vorige show ‘Dolphin Bay Adventure’ dateert van 2013 en trok meer dan 1,5 miljoen bezoekers.
Boudewijn Seapark viert dit jaar z’n 55ste verjaardag. Dat kan best gevierd worden met een gloednieuwe dolfijnenshow, al jaren dé trekpleister van het park.

Boudewijn Seapark investeerde meer dan 500.000 euro in ‘Moana’s Blue World’ en werkte er meer dan een jaar aan.