Nieuwe achtbaan Darien Lake gaat de hoogte in

Het Amerikaanse pretpark Darien Lake is volop bezig met de bouw van een nieuwe achtbaan. De achtbaan zou moeten openen in de zomer van 2018 en geleverd worden door de Duitse fabrikant Gerstlauer.

 

Darien Lake, een Amerikaans pretpark dat vorig jaar overgenomen werd door EPR Properties van CNL Lifestyle Properties (en voorheen nog in handen was van de Six Flags-groep), wil deze zomer een nieuwe achtbaan openen. Het gaat om een Eurofighter-achtbaan, die geleverd werd door Gerstlauer.

De bouwwerken aan de nieuwe achtbaan gingen onlangs van start, maar verlopen voorspoedig. Zo zien we dat de first drop, die verticaal verloopt, al opgebouwd werd. Ook werden meerdere trackdelen geplaatst en wordt verwacht dat de opbouw enorm snel zal verlopen.

 

 

De nieuwe achtbaan kreeg de naam Tantrum, een zogenaamde Eurofighter-achtbaan van Gerstlauer. De achtbaan is 30.5 meter hoog en 380 meter lang. De rit zal beginnen met een meer dan verticale drop van 95° en verlopen aan een topsnelheid van 84 km/u.

 

Bron en foto’s: Darien Lake