Plopsaland de Panne dient bouwaanvraag in voor hotel

Na heel wat uitstel en herzieningen zal de bouw van het Plopsa Hotel dit jaar van start gaan. Het hotel zal 500 tot 550 bedden aanbieden en de opening wordt verwacht in 2020. Momenteel ligt de bouwaanvraag ter inzage bij de bevoegde instanties.

 

De eerste stappen richting een Plopsa Hotel lijken nu echt gezet te zijn. De Plopsa Group diende namelijk een bouwaanvraag in bij de bevoegde instanties, zodat de bouw weldra van start kan gaan. Toen de eerste plannen op tafel kwamen, ging men uit van een hotel met 82 kamers, maar dat werd later herzien. Het zouden 120 kamers worden. Deze kamers zullen opgedeeld worden in gewone kamers en suites. Verder zal het hotel ook een auditorium krijgen en een restaurant waar ongeveer 500 gasten kunnen zitten.  De onderhandelingen zijn momenteel nog in volle gang. De beslissing om extra kamers toe te voegen kwam er om de capaciteit hoog genoeg te houden.

Met het hotel wordt niet enkel gemikt op de pretparkgangers, maar ook op zakenmensen en andere toeristen. Ook kwalitatief zal dit hotel gaan uitblinken, men gaat voor vier sterren.

De aanvraag ligt van 16 april tot en met 15 mei 2018 ter inzage bij de gemeentelijke dienst Omgeving. Gedurende die periode kunnen er standpunten, opmerkingen of bezwaren over de aanvraag worden ingediend bij het college van burgemeester en schepenen.

Als de aanvraag goedgekeurd wordt wil men de bouw starten in het najaar, om zo in 2020 de eerste gasten te slapen te leggen. Aan het hotel hangt een prijskaartje van 30 miljoen euro.

 

Nog meer overnachtingsmogelijkheden

De Plopsa Group kocht een camping gelegen achter het park en een stuk landbouwgrond. Camping Ter Hoeve heeft een oppervlakte van zeven hectare. Er zal plaats zijn voor caravans, tenten en mobilehomes. Verder wil men er vijftig vakantiehuisjes gaan bouwen.

Op deze manier wil men in de toekomst 40% van de inkomsten uit verhuur van verblijfaccommodaties halen. De camping zal opgedeeld worden in dorpjes, die telkens een Studio 100 aankleding krijgen. Zo kan je een Wickie, K3 of Plop dorpje verwachten.

Men zou de vakantiehuisjes openen in meerdere fases, telkens van vijftig huisjes. De laatste fase zou in 2023 afgerond worden.

 

Bron: Trends.be

Foto: Plopsa