Nieuwe babypinguïns SEA LIFE Blankenberge zetten eerste stapjes naar buiten

Begin april werd de eerste pinguïnbaby van het jaar geboren in SEA LIFE Blankenberge. Even later kreeg diezelfde baby ook nog een broertje/zusje. Vandaag zette de jonge kroost van Winny (V) en Luk (M) hun eerste stapjes buiten in het verblijf. Dit is een bijzondere timing, gezien het net Penguin day is vandaag.

 

Geslacht

 “Het is nog te vroeg om te kunnen zeggen welk geslacht de kuikentjes hebben. Pas na enkele maanden kan een dierenarts met behulp van een bloedafname een DNA-test uitvoeren om het geslacht te bepalen.”, gaat Defonseca verder.

 

Kweekprogramma

Eenmaal ze voldoende zijn gegroeid, verhuizen ze wellicht naar andere dierenparken waar ze deel zullen uitmaken van een nieuw kweekprogramma. De Humboldtpinguïn is namelijk een van de meest bedreigde soorten in de wereld. Deze soort leeft vooral aan de kust van Peru en Chili, en dankt zijn naam aan de Duitse ontdekkingsreiziger Alexander von Humboldt. Vorige week vertrokken er  nog maar 3 Humboldt pinguïns (geboren in 2016 en 2017) uit SEA LIFE Blankenberge naar Engeland.