Marineland Antibes opent eerste attractie in het park

Het Zuid-Franse dierenpark Marineland Antibes opende haar allereerste attractie op 7 april. Het betreft hier een 5D-bioscoop met maar liefst 132 zitplaatsen waar je op reis gaat naar de Noord- en de Zuidpool

 

Marineland Antibes in Zuid-Frankrijk opende op 7 april haar eerste attractie, namelijk een 5D-bioscoop met 132 plaatsen. Deze attractie neemt je mee op een reis naar de wereld van de zeven zeeën. In de film Arctic 1 begeleiden onderzoekers je op een excursie naar de Noord- en de Zuidpool.

De bioscoop ligt op een unieke plaats, namelijk onder de tribune van het bassin waar de orka’s leven in het park. Met 5D probeert de film alle zintuigen van de bezoeker te betasten zodat je het gevoel krijgt dat je echt mee op reis bent naar de Noord- en Zuidpool. Effecten met wind, water en vibraties in de stoel zullen alvast niet ontbreken tijdens je avontuur.

Het park wil met de film de ogen van de bezoekers openen en tonen wat voor een impact wij hebben op de Noord- en de Zuidpool en wat er zal gebeuren als de mensheid de wereld zo blijft vervuilen. Deze educatieve film zal daarnaast ook de bezoekers informeren over de bescherming van enkele bedreigde diersoorten.

Het park hoopt met de film hogere bezoekersaantallen te behalen. Marineland Antibes is het grootste marine-dierenpark van Europa. Het succes van het park is te danken aan de aanwezigheid van dolfijnen, ijsberen en orka’s. Er is een uniek restaurant waar je kunt dineren met pinguïns. Marineland Antibes is gelegen in het Zuid-Franse Antibes.