Erlebnispark Tripsdrill krijgt twee nieuwe attracties waaronder achtbaan

Het Duitse pretpark Erlebnispark Tripsdrill gaat de komende jaren twee nieuwe attracties bouwen, eentje hiervan wordt een achtbaan. In 2019 zal de vijfde achtbaan van het park geopend worden, in 2020 komt er alweer een nieuwe attractie.

 

Erlebnispark Tripsdrill, dat bij het grote publiek bekend werd met de bouw van de spectaculaire launch coaster Karacho, gaat de komende jaren maar liefst twee grote nieuwe attracties openen. Dit staat te lezen in de bouwplannen die het park indiende bij de gemeente.

Voor 2019 staat een achtbaan op de planning die 22 meter hoog gaat worden. Een jaar later, in 2020, moet een attractie van 31 meter hoog openen in het park. Andere informatie is nog niet bekendgemaakt, maar het worden dus duidelijk geen kleine attracties.

Fans speculeren dat de achtbaan voor 2019 een grote familieachtbaan zal worden en dat de uitbreiding voor 2020 een spectaculaire attractie voor de echte durvers zal worden. Ondanks dat er nog geen fabrikant vermeld wordt, is het niet ondenkbaar dat het Duitse bedrijf Gerstlauer Amusement Rides zal instaan voor de bouw van de rollercoaster. Gerstlauer en Tripsdrill hebben namelijk een zeer goede relatie samen. Het bedrijf bouwde namelijk al 6 attracties in het park, waaronder de Sky Fly Höhenflug, de Bobsled Coaster G’sengte Sau en de Infinity Coaster Karacho. Gerstlauer hielp ook mee met de bouw van de houten achtbaan Mammut. Hiermee zijn bijna alle achtbanen in het park gemaakt door de Duitse fabrikant.

 

De attracties komen te liggen aan de linkerkant van het park, op de locatie waar nu de reserveparking is. Hiermee zullen de achtbanen aan de andere kant van het park komen te liggen dan waar momenteel de andere grote achtbanen, zoals G’sengte Sau, Karacho en Mammut, gebouwd zijn. Hiermee wilt het park de bezoekersstroom beter spreiden.

Erlebnispark Tripsdrill werd opgericht in 1929 en is het oudste pretpark van Duitsland. Het park ontvangt ieder jaar ongeveer 750.000 bezoekers en is al sinds de opening in handen van de familie Fischer. Het park heeft laten weten graag meer bezoekers te willen trekken en wil daarom vanaf nu om de vier jaar een grote nieuwe attractie bouwen.

 

 

Bronnen: Stimme, Parks & Coasters Worldwide // Foto: SWR