Een allereerste onride video van de nieuwe achtbaan in Walibi Belgium

Walibi Belgium laat ons alvast meegenieten van een ritje op de nieuwe achtbaan Tiki-Waka. In een onride video kunnen we nu al het gevoel krijgen dat we op de achtbaan zitten.

 

Met Exotic World opent Walibi Belgium dit jaar haar eerst vernieuwde zone. In deze zone staat de Family Fun Coaster Tiki-Waka centraal. Deze achtbaan werd de afgelopen dagen volop getest en ook de parkdirecteur en marketingmanager maakten ondertussen een ritje. Nu laat het park ons meegenieten van een ritje in een onride video.

 

 

Tiki-Waka werd geleverd door het Duitse bedrijf Gerstlauer. De achtbaan werd er eentje van het type bobsled coaster, getypeerd door leuke karretjes die doorheen een bochtig parcours rijden. Deze achtbaan heeft een hoogte van 21 meter en een lengte van 564 meter. De topsnelheid zou 55 km/h bedragen. Op de baan rijden vijf karretjes met elk plaats voor vier personen. De theoretische capaciteit bedraagt 600 pp/h.

In totaal werd 7,8 miljoen euro geïnvesteerd in Exotic World. Hier vinden we ook het avonturenparcours Tiki-Trail terug. Verder werden de shooter Challenge of Tutankhamon en de Octopus attractie opgenomen in deze zone.

Mogelijk maken vandaag ook de eerste bezoekers een ritje.

EDIT: Rond 12 uur opende de attractie voor het publiek en hij bleef geopend tot sluitingstijd! De eerste ritjes met bezoekers zijn dus een feit.