Walygator gaat verder met renovatie houten achtbaan

Ook dit jaar wordt opnieuw gesleuteld aan de houten achtbaan Anaconda bij Walygator Parc. De houten achtbaan opende in 1989 en de afgelopen drie jaar werden grote delen van de track volledig vernieuwd.

 

De renovatiewerken aan de houten achtbaan Anaconda gaan ook dit jaar verder bij Walygator Parc. Ditmaal wordt een lengte van 150 meter nieuwe track voorzien. Vorig jaar werd ook al een groot deel van de track vervangen, alsook in 2016.

In totaal zou al drie miljoen euro geïnvesteerd zijn in de renovatie. De achtbaan zal, als alles goed verloopt, opnieuw openen bij het begin van dit seizoen.

 

Anaconda

Anaconda was ooit de eerste moderne houten achtbaan van Frankrijk. Ze werd gebouwd door William Cobb en opende samen met het park, toen nog Big Bang Schtroumpf in 1989. De achtbaan is 36 meter hoog, 1200 meter lang en behaalt een snelheid van 90 km/h.

 

 

Foto’s: Walygator Parc