Track nieuwe achtbaan Six Flags Mexico compleet

De nieuwe achtbaan van Six Flags Mexico is compleet. Wonder Woman Coaster zal in het voorjaar worden als negende achtbaan in het park. Deze achtbaan werd geleverd door S&S-Sansei Technologies.

 

Na enkele maanden bouwen werd onlangs het laatste trackdeel van de nieuwe achtbaan Wonder Woman Coaster geplaatst bij Six Flags Mexico. Het park opent dit voorjaar hiermee haar negende achtbaan.

In een time lapse video zien we hoe de baan opgebouwd werd.

 

 

Wonder Woman Coaster heeft een hoogte van 36,6 meter en een daling van 16,5 meter. Tijdens de rit van 310,6 meter wordt er een maximale snelheid van 61,2 km/u behaald. De achtbaan is een zogenaamde 4D-Coaster van het model ‘Free Spin’ gebouwd door S&S Sansei Technologies.

 

 

Een 4D-achtbaan is een achtbaan waarbij de karretjes niet boven de track staan, maar aan de zijkanten hangen. De karretjes kunnen vrij ronddraaien op de horizontale as, waardoor de inzittenden verschillende keren over kop gaan tijdens de rit. Bij de Free Spin zijn er bepaalde punten op de track waarbij de karretjes nog eens extra worden aangedreven om overkop te gaan, waardoor ze dus een mix hebben van aangedreven en vrij ronddraaien.