Testritten begonnen op Twisted Timbers in Kings Dominion

De testritten op nieuwe achtbaan Twisted Timbers in het Amerikaanse pretpark Kings Dominion zijn van start gegaan. Op een video met luchtbeelden is te zien hoe de achtbaantrein het hele parcours aflegt.

 

De Amerikaanse achtbaanbouwer Rocky Mountain Construction startte in februari 2017 met de eerste bouwwerken voor deze nieuwe achtbaan. De houten achtbaan Hurler werd toen omgevormd tot de hybride stalen achtbaan Twisted Timbers. Een klein jaar later werd de bouw volledig afgerond. Begin 2018 kwamen de treinen aan in het pretpark en ondertussen zijn de intensieve testritten van start gegaan.

 

Twisted Timbers heeft een hoogte van 33,8 meter gekregen, dit is 8 meter hoger dan voorheen. Ook de snelheid werd opgetrokken van 80,5 km/u naar 86,9 km/u. Het parcours van 962,3 meter werd uitgebreid naar 1024,4 meter. De nieuwe achtbaan bevat 20 airtime momenten. Naast de vele airtime momenten werden er ook 3 inversies aan het parcours toegevoegd. Zoals de naam al doet vermoeden is er ook heel wat extra bochtenwerk aan het parcours toegevoegd.

 

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

 

 

Foto’s: Kings Dominion, Kings Dominion Fanatics