Laatste trackdeel nieuwe achtbaan K2 geplaatst bij Karls Erlebnis-Dorf

De bouw van de eerste achtbaan van Karls Erlebnis-Dorf in Berlijn is compleet. De achtbaan zal je meenemen in een fabriek waar chips gemaakt worden. Voor de bouw van de achtbaan werd beroep gedaan op ABC Rides. De soundtrack wordt gemaakt door IMAScore.

 

Het Duitse park Karls Erlebnis Dorf, gelegen in Elstal te Duitsland, zal haar eerste achtbaan openen op 21 april 2018. De achtbaan zal je meenemen in een fabriek waar chips gemaakt worden. Dit park maakt deel uit van de groep Karls, die uitgroeide van een landbouwbedrijf tot een groep die onder andere zes recreatieparken uitbaat.

De opbouw verloopt momenteel voorspoedig, het park kon klinken op het plaatsen van het laatste trackdeel, waardoor het parcours nu compleet is.

 

 

De nieuwe achtbaan zal gebouwd worden door de Zwitserse bouwer ABC Rides. De achtbaan zal de naam K2 dragen. Dit wordt een zogenaamd Tube Coaster, waarvan er momenteel twee in werking zijn. Eentje daarvan vinden we terug in het Nederlandse Billybird Hemelrijk.

K2 zal een hoogte krijgen van 24 meter en tijdens de rit zal er een snelheid van 60 km/u behaald worden. In totaal wordt de rollercoaster 530 meter lang. Tijdens de rit zullen de bezoekers doorheen een stukje darkride rijden, waar men leert hoe chips gemaakt worden. Je krijgt te zien hoe een aardappel getransformeerd wordt tot knapperige chips.

 

 

Nog speciaal aan deze achtbaan is dat de karretjes uit hout gemaakt worden, voor een authentieke look. De muziek, die we al een beetje horen in het filmpje, werd gemaakt door IMAScore.

 

De volledige bouw volg je hier.

 

Bron en foto: Karls Erlebnis-Dorf