Nieuwe achtbaan Tiki-Waka breekt records in Walibi Belgium

Vandaag verzamelde de pers zich bij het waterpark van Walibi Belgium – Aqualibi – om er de leuke vernieuwingen en het gloednieuwe Kiddie Bay te ontdekken, een nieuwe zone speciaal voor de jongste kinderen.  Verder mochten we een blik werpen op de eerste nieuwe wereld – Exotic World – die binnenkort geopend wordt. In deze zone staat de achtbaan Tiki-Waka centraal. Tiki-Waka zal bij opening al meteen twee records verbreken.

 

Exotic World in opbouw

Walibi stelt Exotic World voor, de eerste nieuwe wereld van het pretpark, geïnspireerd op een exotisch tikithema met aangepaste decoratie en beplanting. In het hartje van deze zone bevindt zich Tiki-Waka, de family funcoaster voor kinderen vanaf 1 meter. Verder werd ook de Octopus opgenomen in de zone. Hiervoor kreeg de attractie een fris nieuw kleurtje. Daarnaast is er ook Tiki-Trail, een avonturenparcours over de funcoaster. Ook bij Challenge Of Tutankhamon werd de gevel volledig vernieuwd.

 

Tiki- Waka: wij hebben de langste

We wisten al heel wat over de nieuwe family funoaster Tiki-Waka. De baan werd geleverd door het Duitse bedrijf Gerstlauer. De achtbaan werd er eentje van het type bobsled coaster, getypeerd door leuke karretjes die doorheen een bochtig parcours rijden.

Maar wat we nog niet wisten, is dat Tiki-Waka meteen ook de grootste in haar soort geworden is. Deze achtbaan heeft een hoogte van 21 meter en een lengte van 564 meter. De topsnelheid zou 55 km/h bedragen. Op de baan rijden vijf karretjes met elk plaats voor vier personen. De theoretische capaciteit bedraagt 600 pp/h.

 

 

In totaal werd 7,8 miljoen euro geïnvesteerd in Exotic World. De opening zal door de slechte weersomstandigheden van de laatste weken niet gebeuren voor 7 april. Een precieze datum zal het park via sociale media tijdig bekend maken. Door de werkzaamheden zal ook Challenge Of Tutankhamon in het openingsweekend gesloten blijven.