Vernieuwd Aqualibi heropent met nieuwe zone Kiddie Bay

Vandaag verzamelde de pers zich bij het waterpark van Walibi Belgium – Aqualibi – om er de leuke vernieuwingen en het gloednieuwe Kiddie Bay te ontdekken, een nieuwe zone speciaal voor de jongste kinderen. Het waterpark baadt nu in Caraïbische sfeer. Verder mochten we een blik werpen op de eerste nieuwe wereld – Exotic World – die binnenkort geopend wordt. In deze zone staat de achtbaan Tiki-Waka centraal.

 

Aqualibi goes Caribbean

De laatste maanden werd enorm hard gewerkt om Aqualibi te voorzien van een Caraïbisch thema. Voor de feestelijke opening werden exotische danseressen begeleid door een bandje, die zorgden voor een leuk sfeertje. Aqualibi heropent morgen, na de afgelopen werkzaamheden, weer de deuren, zodat iedereen de vernieuwingen kan gaan ontdekken. Het vernieuwde waterpark lijkt nu volledig op de concepttekeningen die we eerder al gezien hadden, maar de boot aan de wenteltrap ontbreekt nog. Geen nood, die komt later nog. Wanneer precies is nog even afwachten.

 

700m² waterfun for kids in Kiddy Bay

Met Kiddie Bay opent Aqualibi een zone van 700m² groot vol glijbanen, watersproeiers en ander leuks. Speciaal voor vandaag werd de zone al ingewijd door een bende enthousiaste kids, die naar hartenlust genoten. In totaal werd 4,2 miljoen euro geïnvesteerd in deze nieuwigheden.

 

Trotse directeur

“Wij zijn zeer verheugd de eerste belangrijke fase van ons investeringsplan te kunnen presenteren. Zowel Walibi als Aqualibi slaan hiermee de weg in van nog meer beleving door nog meer thematisering, en met Exotic World is de eerste van de vele nieuwe belevingswerelden in Walibi een feit. Met de belangrijke nieuwigheden, de originele funcoaster Tiki-Waka in Walibi en de kinderzone Kiddie Bay voor kinderen die nog niet kunnen zwemmen in Aqualibi, hebben recente en minder recente bezoekers alweer redenen over om beide parken opnieuw te bezoeken,” verklaart Jean-Christophe Parent, Algemeen Directeur van Walibi en Aqualibi.

 

More to come

De vernieuwing van Aqualibi en het nieuwe Kiddy Bay behoren samen met de nieuwe wereld Exotic World tot een plan waarbij 100 miljoen euro zal geïnvesteerd worden de komende jaren. Ook de in 2016 geopend splash coaster Pulsar hoort in dit plan.

Maar er komt nog veel meer. Verdere investeringen houden een vernieuwing van de cowboystad in, waar een waterattractie en Sky Fly attractie zullen geopend worden. Ook wordt de zone rond Cobra herdoopt tot een Bollywoodzone met een gloednieuwe interactieve attractie. Het kindergebied Walibi Playland zal later een nieuwe kinderachtbaan krijgen en zelfs dat is nog niet alles.

Rond Weerwolf en Vampire zal de komende jaren een nieuwe New Orleans-zone komen, maar klap op de vuurpijl wordt een Voodoo zone, waarbij een megacoaster de show zal stelen, dit zou naar verluid ook de grootste achtbaan van de Benelux worden.