Heide Park sluit opnieuw een attractie in 2018

Dit jaar sluit Heide Park opnieuw een thrill ride. Het gaat om de enterprise El Sol. Het Duitse attractiepark kent zwarte jaren als het op attracties neerkomt. De laatste jaren zijn er in totaal vijf attracties uit het park verwijderd. Maar er is ook goed nieuws. Na enkele jaren buiten dienst te zijn geweest zal houten achtbaan Colossos volgend jaar weer operationeel zijn.

 

Deze keer gaat het over de enterprise El Sol. De attractie verlaat na 25 jaar dienst het park. Zo zijn er reeds drie attracties in de Maya Valley, ook wel bekend als het ‘Huss hoekje’, verdwenen.  Het park heeft laten weten dat de reparatiekosten te hoog liggen en dat zelfs niet alle onderdelen nog beschikbaar zijn.

 

 

Van de overige vier attracties in de Maya Valley gaan er maar twee open zijn bij de start van het seizoen. Dit zijn de kettingmolen La Ola en de Breakdance. De round-up Hurucan en de Magic zijn immers nog in onderhoud. Al blijft de toekomst voor beide attracties onzeker. Of het park in de toekomst nog iets van plan is met dit bijna uitgestorven hoekje is nog niet bekend.

Wel nieuw dit jaar is het Peppa Big themagebied welke vier attracties zal tellen.

Vanaf midden april zullen ook de bouwwerken van start gaan aan de houten achtbaan Colossos die gesloten is, deze zal in 2019 heropenen. 

 

Bron: Parkerlebnis