Grootste beurs voor de attractie- en leisuresector komt weer naar Nederland

De jaarlijkse beurs voor de attractieparkensector, de Euro Attractions Show (EAS), zal dit jaar opnieuw in Nederland plaatsvinden. Van 25 tot en met 27 september 2018 zullen in het RAI Exhibition Center in Amsterdam de nieuwste ontwikkelingen voor parken en andere vrijetijdsvoorzieningen te zien zijn. Ook is er zo’n 80 uur aan workshops en seminars. De EAS wordt georganiseerd door de IAAPA, de wereldwijde overkoepeling van attractieparken en de toeleverende industrie. Met op dit moment meer dan 500 bedrijven in 4 hallen is er al méér standruimte geboekt dan bij eerdere edities. De verwachting is dat ongeveer 12.000 bezoekers uit 100 landen naar de EAS komen. 

 

EAS opnieuw in Amsterdam

De EAS wordt georganiseerd door de IAAPA, de International Association of Amusement Parks and Attractions, en vindt jaarlijks in een ander Europees land plaats. Na 2009 en 2014 zal de show wederom in Nederland plaatsvinden. Er is opnieuw voor Amsterdam gekozen vanwege de goede bereikbaarheid en het feit dat in de Benelux-regio relatief veel parken en toeleveranciers gevestigd zijn.

 

EAS is de serieuze kant van ‘fun’

Momenteel hebben meer dan 500 bedrijven zich aangemeld om op de beursvloer de nieuwste producten en diensten aan te prijzen. Het aanbod zal uiteenlopen van toegangs- en informatiesystemen tot achtbanen en andere attracties, van opblaasbare attracties tot klimtoestellen, van show- en filmapparatuur tot bewegende poppen en van drankautomaten tot virtual reality-spellen. De beurs is dus met name interessant voor grote en kleine attractieparken, waterparken, zwembaden, dierentuinen, aquaria, speelpaleizen, musea, science centers, resorts, kermissen, winkelcentra, casino’s, speelhallen, speeltuinen, festivals en andere publieksevenementen.

 

Educatie-en netwerkprogramma

De nieuwste ontwikkelingen in de branche zullen niet alleen op de beursvloer te zien zijn, maar ook in verschillende seminars besproken worden. Aan de orde komen o.a. de laatste trends en ontwikkelingen op het vlak van technologie, marketing en communicatie, eten en drinken, veiligheid, entertainment, parkbestedingen, personeelsmanagement, waterparken en indoorspeeltuinen. Sprekers zijn experts en vertegenwoordigers van vooraanstaande parken en organisaties. Deelnemers krijgen input om hun bedrijf verder te ontwikkelen en in te spelen op deze trends. Ook zijn er deze dagen verschillende netwerkevents en kan deelgenomen worden aan een tour langs enkele Nederlandse attracties waar een kijkje achter de schermen genomen kan worden.

 

Meer informatie:  www.IAAPA.org/EAS en #EAS18