Eerste testritten zijn begonnen op HangTime in Knott’s Berry Farm

Het Amerikaanse pretpark Knott’s Berry Farm is begonnen met de testritten op hun nieuwe achtbaan HangTime. De achtbaan heeft een drop van maar liefst 96° wat meer dan verticaal is! Het is de eerste achtbaan met zo’n steile drop aan de Amerikaanse westkust.

 

Knott’s Berry Farm gaat dit jaar de achtbaan HangTime openen. Het is een Infinity Coaster van de Duitse bouwer Gerstlauer. HangTime heeft een hoogte van 45,7 meter en behaald tijdens de first drop van 96° een topsnelheid van 91,7 km/u. De track van 670 meter werd speciaal ontworpen voor het park en tijdens de rit gaan de bezoekers doorheen 5 inversies.

Net voor de first drop zal de achtbaantrein even worden stilgezet, zodat de bezoekers recht in de afgrond moeten kijken. De spectaculairste inversies wordt een Negatieve-G Stall Loop, waarbij je ‘hang time’ krijgt. Hieraan dankt de achtbaan haar naam aan.

 

In de structuur van de achtbaan wordt een speciale lichtshow verwerkt, die de Boardwalk zal doen stralen als nooit tevoren. De verlichting zal tijdens de rit zo ingesteld zijn, dat de track waarover het treintje rijdt, verlicht wordt. De spots zullen het treintje het hele parcours blijven volgen.

 

Al het nieuws over de achtbaan vind u hier.

 

Video: Theme Park Review