Treintje Icon onthuld in blackpool Pleasure Beach

Onlangs kwam het eerste treintje van de nieuwe achtbaan Icon toe bij Blackpool Pleasure Beach. Ondertussen onthulde Amanda Thompson ook het uitzicht van het treintje zelf. Ook het tweede treintje arriveerde al en gisteren avond  laat werd gestart met de eerste testritten. 

 

De bouwwerken bereikten onlangs nog een mijlpaal, toen het laatste trackdeel op haar plaats werd gezet. Sindsdien was het uitkijken naar de eerste testritten maar ook naar het uitzicht van de treintjes die over de achtbaan rijden. Deze werden onlangs onthuld door parkdirectrice Amanda Thompson.

 

Icon

De achtbaan Icon werd gebouwd door Mack Rides. De achtbaan zal tweemaal gelanceerd worden tot een snelheid van 80 km/u. Het 1140 meter lange parcours kruist 15 keer andere attracties, waaronder 5 andere achtbanen in het pretpark. Icon is 27 meter hoog en heeft 2 inversies. De rollercoaster zal in staat zijn om met 4 treinen tegelijk te rijden. Tijdens het ritje, dat maar liefst 2 minuten en 41 seconden zal duren, zullen de bezoekers krachten tot 4,3 G ervaren. Het totale project is goed voor een investering van 16,25 miljoen Britse pond.

 

 

De bouwwerken van de achtbaan kan je hier op de voet volgen. Ondertussen gaat het testen onverminderd verder.

 

 

Bron: Blackpool Pleasure Beach

Foto’s: Amanda Thompson