Eerste inversie op Twisted Cyclone is een feit bij Six Flags Over Georgia

In het Amerikaanse pretpark Six Flags Over Georgia is men momenteel bezig met de ombouw van de houten achtbaan Georgia Cyclone. Georgia Cyclone werd in de zomer van 2017 gesloten om omgebouwd te kunnen worden tot de hybride achtbaan Twisted Cyclone. Ondertussen werd de eerste inversie gebouwd.

 

De werkzaamheden voor de nieuwe hybride achtbaan verlopen volgens schema bij Six Flags Over Georgia. Eind november werden de eerste trackdelen geplaatst. Begin februari bereikte de baan haar hoogste punt, nu is ook de eerste inversie afgewerkt.

Twisted Cyclone opende voor het eerst in 1990 als Georgia Cyclone en reed 8,7 miljoen ritjes in haar 27-jarige bestaan. De nieuwe versie wordt gebouwd door Rocky Mountain Construction en zal drie inversies krijgen plus 10 airtime-momenten. De achtbaan is iets hoger en sneller gemaakt waardoor tijdens de rit er nu een topsnelheid van 80,5 km/h zal bereikt worden. Het hoogste punt bevindt zich op 30,5 meter. In totaal is het parcours 731,5 meter lang en de first drop werd ook steiler gemaakt tot een hellingsgraad van 75°.

 

 

Bron en foto: Six Flags Over Georgia