Hoogste punt Twisted Cyclone bereikt bij Six Flags Over Georgia

In het Amerikaanse pretpark Six Flags Over Georgia is men momenteel bezig met de ombouw van de houten achtbaan Georgia Cyclone. Georgia Cyclone werd in de zomer van 2017 gesloten om omgebouwd te kunnen worden tot de hybride achtbaan Twisted Cyclone. Ondertussen bereikte de bouw haar hoogste punt.

 

De werkzaamheden voor de nieuwe hybride achtbaan verlopen volgens schema bij Six Flags Over Georgia. Eind november werden de eerste trackdelen geplaatst. Ondertussen werd het hoogste punt van de bouw bereikt. Om deze mijlpaal in het bouwproces te vieren werden de glazen geheven op het plaatsen van dit hoogste stukje track.

 

 

De geschiedenis van Twisted Cyclone

Six Flags Over Georgia sloot eind juli 2017 de houten achtbaan Georgia Cyclone. Deze achtbaan opende voor het eerst in 1990 en reed 8,7 miljoen ritjes in haar 27-jarige bestaan. Georgia Cyclone was een houten achtbaan van 900 meter lang en was 29 meter hoog. Er werd een snelheid behaald van 80 km/h. De baan was een gespiegelde kopie van de houten Cyclone-achtbaan in Coney Island, maar dan net iets hoger. Ze werd gebouwd door de Dinn Corporation.

Twisted Cyclone zal drie inversies krijgen en 10 airtime-momenten. De achtbaan is iets hoger en sneller gemaakt want tijdens de rit zal er nu een snelheid van 80,5 km/h bereikt worden en het hoogste punt bevindt zich op 30,5 meter. In totaal is het parcours 731,5 meter lang en de first drop werd ook steiler gemaakt tot een hellingsgraad van 75°.

 

 

Meer bouwupdates vindt u hier.

 

 

Bron en f oto’s: Six Flags Over Georgia