Tusenfryd opent eerste VR-coaster van Noorwegen

Passagiers van de achtbaan Western Expressen zullen dit jaar het ritje ook met een Virtual Experience kunnen beleven. Verder zal het park een nieuwe show met auto’s gaan aanbieden tijdens haar dertigste openingsjaar.

 

Tusenfryd opende haar deuren voor het eerst op 11 juni 1988. Inmiddels is dat al bijna dertig jaar geleden en sindsdien is het de belangrijkste toeristische attractie van het land. Ongeveer 450.000 bezoekers komen er jaarlijks over de vloer. Dat maakt 12 miljoen bezoekers die doorheen de geschiedenis van het park al een bezoekje brachten. De dertigste verjaardag zal gepaard gaan met een stap in de toekomst, door een nieuwe technologie toe te voegen op een al bestaande infrastructuur.

 

 

Unieke ervaring

“We kijken ernaar uit om onze bezoekers uit te nodigen om een volledig nieuwe ervaring te beleven dit jaar”, vertelt Managing Manager Erik Andersen. “Nooit eerder was het in Noorwegen mogelijk in een achtbaan te stappen en tegelijk een virtuele en gewone rit te beleven.”

“De berijders van onze familievriendelijke achtbaan Western Expressen zullen een VR-headset op krijgen en een avontuur beleven.”

 

 

 

 

 

Wilde jacht

Ondergedompeld in een virtuele wereld zullen de passagiers van de achtbaan door mijntunnels rijden waar ze verrast zullen worden door 3D-effecten en vooral een Steampunk Monster dat in de diepte op de loer ligt. Ze zullen tijdens de rit kunnen schieten op doelwitten. Aan het einde van de rit zal de score verraden hoe goed ze zijn in de monsterjacht.

De film werd gecreëerd door een gespecialiseerd Duits bedrijf. Er hoort een intense soundtrack bij die op de achtbaan te horen zal zijn. Een goede synchronisatie zal ervoor zorgen dat je het gevoel van echt in de film te zitten perfect kan beleven.

 

 

Nieuwe stuntshow

Nog meer actie kunnen de bezoekers vinden bij een nieuwe stuntshow. Voor het vierde jaar op rij zal deze verzorgd worden door Asgeir Borgemoen, De Jeremy Clarckson van Noorwegen.

“Het wordt een gloednieuwe autoshow die een beleving aan hoge snelheid belooft. We garanderen indrukwekkende stunts en gierende banden”, vertelt Andersen. “Een spektakel van deze aard heeft al bewezen enorm populair te zijn bij onze bezoekers en we kijken dan ook uit om opnieuw een adembenemende show aan te bieden.”

 

Upgrade grote attractie

Verder wordt er gewerkt aan een twee jaar durende upgrade van een van de belangrijkste attracties in het park, Thundercoaster. Dit is een van de spannendste Europese houten achtbanen, met een lengte van 950 meter en een topsnelheid van 100 km/h. Meer dan een half miljoen euro zal worden geïnvesteerd om de achtbaanrit weer soepel te laten verlopen.