Aqualandia opent spectaculaire waterglijbaan

Het Spaanse waterpark Aqualandia, gelegen in Benidorm, opent dit jaar een spectaculaire glijbaan die de naam Cyclon krijgt. Het park beloofd alvast dat dit de grootste in haar soort wordt. In het parcours zit een grote trechter met een diameter van 20 meter.

 

Aqualandia stelde haar nieuwe attractie voor, de grootste trechterglijbaan ter wereld Cyclon. De nieuwe attractie focust zich op een groepsbeleving, aangezien je met vier zal plaatsnemen in een raft.

De nieuwe attractie zal groter zijn dan welke andere glijbaan in haar soort. De glijbaan wordt 36 meter hoog en meer dan 200 meter lang. Tijdens de rit gaan de bezoekers doorheen snelle bochten, snelle afdalingen en een grote trechter.

De trechter of Vortex zal een diameter krijgen van 20 meter met een hellingsgraad van 45°. Door de snelheid van de rafts zal men hierdoor even het gevoel krijgen dat de zwaartekracht verdwijnt.

 

 

Bron en foto’s: Aqualandia