Simworx mag Immersive Tunnel leveren bij mega project in Mexico

Het Engelse bedrijf Simworx, gespecialiseerd in media attracties, kondigde onlangs aan een attractie te mogen bouwen voor een mega project in Mexico. Simworx zal een zogenaamde Immersive Tunnel leveren bij Amikoo Resort Destination Theme Park (Amikoo).

 

Amikoo wordt gebouwd op een centrale plek langs de uitgestrekte Maya Riviera tussen Cancun en Playa Del Carmen te Mexico, het park zal een oppervlakte bedekken van bijna 120 hectare. Het concept van het park wordt dat van het ontstaan van het universum volgens de Maya’s. Er zullen 40 figuren gecreëerd worden die gebruikt worden bij de franchises en attracties in het park. Na vier jaar plannen zal het park gebouwd worden en de geschiedenis van de Maya’s uitbeelden. Het wordt eveneens educatief door een museum te combineren met het park. Volgens de ontwerpers en ontwikkelaars zal het een soort etalage worden om de enorme culturele, natuurlijke, historische en recreatieve rijkdom die Mexico aanbiedt te tonen aan de wereld.

In Amikoo Themepark zullen 24 attracties geopend worden. Daarnaast komen er ook restaurants en shows. Deze worden verspreid over vier Maya gebieden: MAAM, Amikoo Downtown, Maya Adventure en Maya Extreme. MAAM (Maya Anthropology and Archaeology Museum) wordt een tentoonstellingsruimte en conventie centrum. Amikoo Downtown zal winkels bevatten, entertainment en gastronomische gelegenheden van wereldklasse. Ook komt er een hotel met 340 kamers. In een tweede fase zullen de andere gebieden geopend worden: Maya Adventure en Maya Extreme. In deze tweede fase zal ook het hotelaanbod uitgebreid worden tot meer dan duizend kamers.

 

Attracties

Eén van de attracties die in de eerste fase gebouwd wordt is de Immersive Tunnel Piratas de Bacalar. Deze attractie neemt je mee naar de tijd van de Mexicaanse piraten op de Caraïbische zee, waarbij het San Felipe Bacalar Fort beveiligd moet worden. Rond de attractie zal ook een tentoonstelling opgesteld worden die alles vertelt over de Mexicaanse piraten.

De attractie zal als voertuig een groot bataljon krijgen met plek voor 60 personen en omringd zijn door echt water, om de ervaring nog realistischer te maken. De attractie zal een standalone attractie worden in een eigen gebouw, waarin ook een restaurant komt. Ook zullen er retailwinkels komen in het gebouw. Vooraleer men de boot betreedt zullen meerdere voorshows te bezichtigen zijn. Voor de aankleding van de attractie werkte Simworx samen met het Nederlandse bedrijf Jora Vision.

Deze attractie zou in principe klaar moeten zijn in maart 2019. De eerste fase van het park zal openen tussen eind 2018 en maart 2019.

 

Andere attracties worden: een hangende achtbaan, watercoaster, logflume, indoor achtbaan, Flying Theater, een simulator waarbij je een duikboot betreedt, een rapid river en veel meer. Tevens wordt een waterpark gebouwd.

 

Het gehele project zal een slordige $ 840 miljoen gaan kosten, wat omgerekend zo’n € 675 miljoen is.

 

 

Bron en foto’s: Simworx, Amikoo