Retracking voor El Toro in Freizeitpark Plohn

Zoals bij alle pretparken wordt ook bij Freizeitpark Plohn de winterperiode gebruikt om onderhoud uit te voeren. Hierbij worden attracties volledig gecontroleerd en weer op punt gesteld, alsook gebouwtjes en thematisering krijgen een likje verf enzoverder. Deze winter wordt er zelfs speciale aandacht gegeven aan de houten achtbaan El Toro.

 

Bij Freizeitpark Plohn wordt momenteel volop gewerkt aan de houten achtbaan El Toro. Deze achtbaan – die ooit Freizeitpark Plohn op de pretparkkaart zette – ondergaat namelijk een gedeeltelijke retracking. Op een foto zien we hoe de bocht die langs de boomstammetjes passeert gestript werd van de metalen toppertrack en houten undertrack. Eens deze werken afgerond zijn zal de baan weer aanvoelen als nieuw, tenminste op de vernieuwde stukken. Hoeveel track van de achtbaan er effectief vervangen wordt, is niet helemaal duidelijk.

Ook in de rest van het park wordt volop gewerkt, zo zien we dat het treintje van de nieuwste achtbaan Drachenwirbel gedemonteerd werd voor een grote controle en ook hoe gewerkt wordt aan gebouwtjes.

 

El Toro

De houten achtbaan El Toro – die momenteel de meeste aandacht krijgt – opende in 2009. Sindsdien werd het park echt bekend onder de pretparkliefhebbers, want dit wordt nog steeds beschouwd als een van de betere houten exemplaren in Europa.

El Toro is met 24,5 meter niet meteen de hoogste van haar soort. Toch ligt het snelheidsgevoel veel hoger dan de 73,4 km/u die ze daadwerkelijk haalt, dit door de snelle bochten en airtime heuveltjes. De achtbaan werd gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Great Coasters International die ook achtbanen bouwde als Troy in Toverland, Joris en de Draak in de Efteling, Heidi The Ride in Plopsaland De Panne en Wodan in Europa-Park.

 

 

Bron en foto’s: Freizeitpark Plohn