Sfeerverslag: Familiepark Drievliet -15 oktober 2017


In het Nederlandse Rijswijk vinden we het pretpark Drievliet terug. Het park ligt op een boogscheut van de bekende stad Den Haag en haar wereldberoemde Vredespaleis, inclusief Internationaal Gerechtshof. Op zondag 15 oktober 2017 besloten de Themeparkfreaks om, samen met enkele andere ‘Park Trippers’, de rust er te gaan verstoren. Een hoog fungehalte, een energieke sfeer en veel wilde ritjes, dat is wat we hier komen zoeken (en ook vinden).

 

Bij aankomst in het park is al snel duidelijk dat we niet de enige zijn die een dagje Drievliet (wie wil dat nou niet?) in gedachten hadden. Alle wachtrijen bulken van jonge attractieliefhebbers en op de wandelpaden staat het vol met geparkeerde kinderwagens en wachtende ouders. We laten ons niet ontmoedigen door de drukte. Zolang de Formule X maar open is, dan is alles onder controle. Voorlopig zien we nog niet veel beweging in deze gelanceerde, maar vooral stille, achtbaan. We staan tenslotte nog te ver van deze attractie om nu al het ergste te gaan vermoeden. We bekijken de thrillrides die niet zo ver van de ingang van het park staan en we beslissen om samen voor een ritje te gaan op Draaikolk, een Breakdance attractie.

 

We loodsen onszelf het park verder binnen. Het ontwijken van kinderwagens begint hier tijdens een dagje Drievliet (wie wil dat nou niet?) een heuse sport te worden. We slagen erin om de groep terug te verzamelen ter hoogte van de ingang Twistrix. Deze attractie is een Spinning Coaster van Maurer Söhne. In de wachtrij van Twistrix kunnen we alweer een glimp opvangen van een andere Maurer Söhne, namelijk die Formule X, maar opnieuw zien we nog niet veel beweging op die baan. Een trein van Formule X horen passeren behoort ook niet echt tot de mogelijkheden, want dit exemplaar wordt wel eens de stilste achtbaan ter wereld genoemd. De achtbaan Twistrix is niet meteen heftig te noemen, tenzij je twee flinke (lees: zware) gozers als Frederik en mezelf in eenzelfde gondel plaatst. Dit aantal rotaties per minuut moet toch haast een nieuw record zijn?! Vast niet. We houden er wel een flinke portie duizeligheid aan over.

We bekomen een beetje van de duizelingwekkende rit op Twistrix door een blits bezoek aan De Zingende Stal. Wat een foute boel is dit toch maar?! Dit is zo fout, dat ik het weer goed ga vinden. Hier zijn tenminste nog enkele animatronics terug te vinden die foute liedjes zingen. Heerlijk! Dit ontbreekt naar mijn mening in te veel pretparken!

 

De hamvraag van vandaag wordt weldra beantwoord. Is de Formule X open of niet? We moeten onze neuzen al haast tegen de track duwen om te kunnen zien of de attractie open is of niet. En ja, hoor! Onze ogen zien een achtbaantrein voorbijvliegen, maar ons gehoor lijkt het begeven te hebben. Alles wat je over de decibelproductie van deze achtbaan hebt gehoord is waar! Je kan perfect een kindercrèche of een bejaardentehuis openen naast deze baan. Tenminste, als de passagiers niet te luid schreeuwen. Blijkbaar wordt er ook niet veel geschreeuwd aan boord van deze achtbaantrein. Waarom schreeuwen de passagiers eerder niet in dit ding? Is het omdat ze geen ander geluid moeten overtreffen? Wie zal het zeggen? Ik wil gewoon zelf een passagier zijn van dit leuke ding.

Deze achtbaan is werkelijk het hoogtepunt van een dagje Drievliet (wie wil dat nou niet?). Deze achtbaan is geen hoogvlieger van wereldniveau, maar wel een bijzondere aanwinst voor dit familiepark.

 

Op naar de volgende achtbaan van ons dagje Drievliet (wie wil dat nou niet?), de Dynamite Express. Dit type achtbaan, een Powered Steel Coaster van Mack Rides, vinden we in veel Europese pretparken terug. Ook al weten we maar al te goed wat we kunnen verwachten van deze attractie, we staan al te popelen om deze achtbaancredit te verzilveren.

Naast de Dynamite Express staat er al meteen een andere achtbaan op ons te wachten. De Kopermijn is een Wild Mouse achtbaan van –je raadt het nooit- Maurer Söhne. Het is meteen ook de laatste achtbaan die we hier in Rijswijk, tijdens ons dagje Drievliet (wie wil dat nou niet), op ons palmares kunnen zetten. De baan is best groot en kent wel enkele leuke elementen, maar in het algemeen blijft het een doorsnee wilde muis achtbaan.

 

We beginnen al erg bedreven te worden in de sport ‘ontwijk kinderwagens’. Tijdens het beoefenen van deze best vermoeiende sport bereiken we het verste uiteinde van het pretpark. Hier vinden we een prachtig gedecoreerde troika terug, genaamd Goldcurse. Deze thrillride van Huss schreeuwt als het ware om onze aandacht en dat krijgt ‘ie ook!

We komen aan bij het spookhuis Spookmuseum. Het is de tijd van Halloween en dus ook het ideale moment om de wachtrij van deze attractie te trotseren. Op een bord staat te lezen dat er vandaag, tijdens ons dagje Drievliet (wie wil dat nou niet?), er acteurs zullen aanwezig zijn in het spookhuis en dat tussen bepaalde uren. Ook al bevinden we ons niet in het tijdslot van de acteurs, toch denkt (of beter: vreest) Frederik er het zijne van en hij beslist om de groep niet langer bij te staan in het spookhuis. Hij mist in ieder geval niet veel. Dit is één van de meest povere spookhuizen die ik ooit mocht ervaren. De animatronics stellen weinig voor en deze attractie blaast bijzonder weinig sfeer uit. De Zingende Stal van daarnet is eigenlijk van dezelfde bedenkelijke kwaliteit als dit spookhuis, maar die stal bedolft haar bezoekers wel onder een flink pak sfeer!

 

Het lijkt erop dat we de meest voorname attracties van het park hebben bezocht, of toch niet? Vooraan in het park vinden we nog twee flinke thrillrides terug die we vanmorgen links lieten liggen, maar aangezien we eerst langs die Formule X moeten daarvoor kunnen enkele re-rides uiteraard niet ontbreken. Ondanks het feit dat het wel druk lijkt in het park -en ook dat we haast kampioenen worden in de discipline van het ontwijken van kinderwagens- is er nooit sprake van een erg lange wachtrij bij deze topper van het park.

Vooraan in het park vinden we nog de Kwal en de Nautilus terug. De Kwal is een Enterprise van Huss die best mooi gethematiseerd is. Het is misschien zelfs de enige Enterprise die ik ken met zoveel thematisering aan haar wiel. Nautilus is een Afterburner van het Nederlandse KMG. Deze Afterburner is best wel een bijzondere attractie geworden tijdens deze zomer van 2017. Na een zwaar ongeluk in het Amerikaanse Ohio met een vergelijkbare attractie van dezelfde bouwer, besloot Drievliet om haar Afterburner geruime tijd te sluiten voor een grondige inspectie. De nodige maatregelen werden alvast getroffen en vandaag, tijdens ons dagje Drievliet (wie wil dat nou niet?), is deze thrillride gewoon weer open! Deze Afterburner geeft alvast een zeer intense rit weg. Neem dat maar aan van een man met een sterke pretparkmaag.

 

Het wordt tijd om ons richting uitgang te begeven. We zijn vier achtbaancredits en een pretparkplaats rijker op onze persoonlijke tellers. Familiepark Drievliet is, ondanks de grote drukte (en de haast ontelbare kinderwagens) van vandaag, best een charmant pretpark met een erg leuke achtbaan in het midden! Dit park is een must voor iedere liefhebber uit de Benelux. Heb ik het trouwens al gezegd? De slagzin van het park is niet voor niks: Een dagje Drievliet, wie wil dat nou niet?

Wait for it: