Majaland Kownaty krijgt houten achtbaan

Het Poolse Plopsa park is nog niet open en toch wordt er al aan een uitbreiding gedacht. Het park begint namelijk binnenkort aan de bouw van de eerste houten achtbaan van Polen. Deze achtbaan zal een vergelijkbare lay-out krijgen als Heidi The Ride.

 

Het Poolse Plopsa park, Majaland Kownaty, opent de deuren op 26 mei 2018 en bevat momenteel 23 attracties. Het Wickiegebied wordt de grootste themazone. Daar komen straks zeven attracties te staan. De Woeste Zee, de achtbaan Wickie Coaster, de vrijevaltoren de Vuurtoren, het Vlot, Bootjes, Bumperboats en een speelconstructie met een hangbrug. In het themagebied van Maya de Bij komen de Vliegende Fietsen, de Kikkertjes, de Glijbaan, het Theater, de Zweefmolen en de Botsauto’s. Het Heidigebied wordt het kleinste gebiedje in de indoorhal met twee attracties, de Speelboom en de Dierenmolen.

In de buitenzone komen ook drie gebieden. Opnieuw krijgt Maya De Bij een grote zone voor zich met een Speeltuin, de Klimberg, een Bloemenmolen en de Konijntjes die gethematiseerd zullen worden zoals in Holiday Park Pfalz. In de Bumbazone komt het Verkeerspark en de Brandweermolen en in het Heidigebied komt een doorloopweide te liggen. De enige attractie die geen eigen thema zal krijgen wordt de Dansende Fonteinen.

Maar daar blijft het niet bij, er worden nu al toekomstplannen gemaakt. Zo zal er binnen enkele maanden begonnen worden aan de bouw van een houten achtbaan. Deze zal gebouwd worden door het Amerikaanse bedrijf Great Coasters International en vergelijkbaar zijn met Heidi The Ride in Plopsaland De Panne. Heidi The Ride kreeg een hoogte van 22 meter en een lengte van 620 meter. De rit verloopt aan een topsnelheid van 71 km/u.

 

 

Over een thema blijft het momenteel nog een beetje gissen, al vingen we meerdere geruchten op over een Wickie de Viking thema. Of dit ook klopt zal nog even afwachten worden.

 

Bron: Parkmag