Gaat de unieke Vekoma Flying Coaster Stingray verloren?

Giant Wheel Park of Suzhou, een park gelegen in China, gaat de deuren sluiten. Ook al ligt dit park niet meteen bij de deur, toch zullen achtbaanfans dit park zeker herkennen wanneer we vertellen dat hier de enige Vekoma Stingray achtbaan staat die ooit gebouwd werd.

 

Het Chinese park Giant Wheel Park of Suzhou gaf onlangs op een Chinese website aan op zoek te zijn naar een afbraakfirma die het park volledig met de grond kan gelijk maken. Hierbij vroegen ze om offertes in te dienen. Daaruit kunnen we besluiten dat het park de deuren zal sluiten. De enige attractie die overeind zal blijven staan is het reuzenrad, waarnaar het park genoemd is.

Het park heeft een handvol attracties zoals draaimolens, het reuzenrad en vooral de achtbaan Stingray als grote blikvanger. Het park opende de deuren in 2009 en zal na minder dan negen openingsjaren gesloten worden. Het reuzenrad zal echter een stand-alone attractie worden, die uitkijkt over een meer.

 

Stingray

Stingray is een Flying Coaster, gebouwd door Vekoma. Deze achtbaan is een compacte variant op het Flying Dutchmen type van Vekoma. Deze achtbaan werd eveneens geopend in 2009, maar de toekomst ziet er nu somber uit voor deze unieke baan. Er werd van dit type maar één exemplaar geopend in de wereld en we kunnen enkel maar hopen dat deze nog gered zal worden door een ander park.

De achtbaan heeft een hoogte van 31,6 meter en een lengte van 370 meter. Ze behaalt een snelheid van 75 km/h. Tijdens de rit gaan inzittenden doorheen twee inversies.

 

 

Bron: VHCoasters, RCDB

Foto: Giant Wheel Park