Baby-olifantje van Kai-Mook heet Tun Kai!

Het baby-olifantje van Kai-Mook heeft in Planckendael haar naam gekregen. Ze heet Tun Kai. Tun betekent zaterdag en Kai verwijst naar mama Kai-Mook. Deze mooie naam werd vandaag tijdens een traditionele Indiase naamgevingsceremonie in haar oor gefluisterd door de Indiase priester Chandra Kant van de tempel BAPS in Antwerpen. Een bijzonder moment in de olifantentempel van Planckendael.

 

Planckendael vroeg zijn fans om ideetjes voor de naam van dit kleine olifantje en kreeg maar liefst 1 700 suggesties toegestuurd. Uiteindelijk kozen de zes olifantenverzorgers hier de Indiase naam Tun Kai uit. Tun voor zaterdag, de dag dat de baby geboren werd. Kai verwijst naar haar mama, de allerbekendste olifant Kai-Mook. De kinderen van het eerste leerjaar van de Antwerpse Stedelijke Basisschool Willem Tell stonden op de eerste rij toen Tun Kai haar naam kreeg. Volgens de traditie in Kerala, India, krijgt een boreling na zo’n 28 dagen zijn of haar naam ingefluisterd. Ook de peter van Kai-Mook, vice-eersteminister Kris Peeters, was bij dit bijzondere moment.

 

 

De kleine olifantjes zijn heel speels. Hoewel Tun Kai ook graag dicht bij mama Kai-Mook blijft, durft ze toch al te ravotten met haar nichtje Suki. Tun Kai is het donkerste van de twee en heeft een flinke bos haar op haar kopje. Ze was bij de geboorte al groter dan Suki. Op het YouTube-kanaal van Planckendael staan al heel wat schattige beelden van het tweetal. Dit jaar komt er nog een baby bij, want ook Phyo Phyo, de mama van Kai-Mook, is zwanger. Nog meer schattigheid beloofd!

 

 

Kweekgroep in Planckendael

Planckendael speelt een actieve rol in het internationale kweekprogramma voor deze bedreigde Aziatische olifant. De olifantentempel huisvest een vrouwenfamilie met baby’s en een kweekstier. Kanvar kwam onlangs uit ZOO Antwerpen naar Planckendael en is tegenwoordig de kweekstier van dienst. Hij is de papa voor de volgende generaties.