Track compleet van multi launch coaster in Le Pal

Het Franse park Le Pal pakt in 2018 uit met een dubbele gelanceerde achtbaan van de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides. De achtbaan zal de naam Yukon Quad dragen en krijgt dan ook als uiterlijk een ritje op een Quad. Ondertussen is het laatste stukje track op zijn plaats gezet, waardoor een belangrijke fase in het bouwproces is afgerond.

 

Pret- en dierenpark Le Pal, gelegen in Frankrijk, trakteert haar bezoekers in 2018 op een nieuwe achtbaan die gebouwd wordt door Intamin Amusement Rides. Op aankondigingsborden in het park zien we een gelanceerde quadachtbaan, die de naam Yukon Quad zal dragen. De thematisering zal verwijzen naar Noord-Canada, waar ook de naam vandaan komt. Yukon verwijst naar een streek in Canada waar in 1896 goud gevonden werd. Massaal trokken goudzoekers uit Canada en Amerika er naartoe.

In april van 2017 werd de nieuwe achtbaan aangekondigd. In september van datzelfde jaar werden de eerste funderingen geplaatst en in november werd de eerste track geïnstalleerd. De bouw verliep razendsnel want op 29 december, net voor de jaarwisseling, werd het laatste stukje track werd op zijn plaats gezet.

 

Eenzelfde achtbaan vinden we terug in het Deense pretpark Djurs Sommerland. De nieuwe achtbaan zal een lengte krijgen van 1.000 meter en zal een topsnelheid bereiken van 85 km/u. Tijdens de rit wordt het treintje tweemaal gelanceerd door middel van een bandenlancering. Heel het parcours bevindt zich laag tegen de grond, waardoor het snelheidsgevoel nog hoger wordt.

 

 

Meer updates van de bouwwerken kan u hier vinden.

 

Video: Le Pal