Record voor Ouwehands Dierenpark: voor het eerst meer dan een miljoen bezoekers

Ouwehands Dierenpark heeft in vele opzichten een fantastisch jaar achter de rug. Het dierenpark zag het bezoekersaantal groeien naar een recordaantal van 1.055.000 in 2017.

 

Belangrijke ontwikkelingen 2017:

Het belangrijkste nieuws in 2017 was natuurlijk de aankomst van reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya op Schiphol. Onder enorme media aandacht zowel nationaal als internationaal werden de twee reuzenpanda’s onthaald als ware sterren. Na ruim een maand quarantaine mochten op 30 mei de twee panda’s voor het eerst naar buiten en werd tegelijktijdig Pandasia geopend. “ Het gaat erg goed met de reuzenpanda’s. Xing Ya en Wu Wen vertonen veel speelgedrag zoals het klimmen in bomen en rollen over de grond, wat geweldig is om te zien”, aldus directeur Robin de Lange. Xing Ya en Wu Wen hebben het afgelopen half jaar veel ontdekt en geleerd en voelen zich op hun gemak in hun nieuwe leefomgeving. Ze eten goed van de verschillende soorten bamboe, pandabrood, appels en wortels die zij aangeboden krijgen.

 

Natuurbescherming

Natuurbescherming is één van de hoofddoelstellingen van Ouwehands Dierenpark. Het afgelopen jaar heeft Ouwehands Dierenpark via haar stichting Ouwehands Zoo Foundation bijna € 1.300.000 gedoneerd aan natuurbeschermingsprojecten waaronder de reuzenpanda. 

 

Bonobo’s

Ouwehands Dierenpark is in november gestart met de voorbereidingen van de bouw van een nieuw te realiseren verblijf voor bonobo’s. In eerste instantie zal dat een onderkomen bieden aan zeven mensapen. Naar verwachting zal dit aantal snel uitgroeien naar een maximum van twintig dieren. Met de komst van de bonobo’s voegen wij wederom een EEP toe aan onze dierencollectie en dragen wij verder bij aan het in stand houden van bedreigde diersoorten.

 

Drie keer is scheepsrecht!

Duna, een van de Afrikaanse olifanten is drachtig. Deze olifant is in 2016 drie keer geïnsemineerd door een gespecialiseerd team, de laatste inseminatie was succesvol. Na een olifantsdracht 18-22 maanden verwacht Ouwehands Dierenpark begin 2018 een jonge olifant. Als alles goed gaat, dan zal dit het eerste Afrikaanse olifantje zijn dat in Ouwehands Dierenpark wordt geboren.

 

Geboortes

Bijzondere geboortes dit jaar waren o.a. een Roloway meerkat, deze bedreigde diersoort leeft samen met een groep gorilla’s in Gorilla Adventure, een Californische zeeleeuw en meerdere jongen bij de neushoornvogels.

 

Vooruitblik

Het nieuwe jaar staat in het teken van de bouw en opening van het verblijf voor bonobo’s. Met het nieuwe bonoboverblijf behoort Ouwehands Dierenpark tot één van de weinige dierentuinen waar deze mensaap te zien is. De opening van het nieuwe verblijf vindt in 2018 plaats.

Naar verwachting wordt er in februari een nieuw verblijf geopend voor 100 Cubaanse flamingo’s.

 

Entertainment

Zoals voorgaande jaren zal er ook in 2018 een nieuwe Bamboo Bill familieshow te zien zijn. Samen met zijn avonturiersvrienden is Bamboo Bill, ook regelmatig te zien op het park met een leerzaam en leuk programma. Ontmoet professor Panda in Pandasia, loop langs de Pandamobiel, hier kom je van alles te weten over de reuzenpanda en doe de belofte als pandabeschermer. Bezoek vanaf Pasen de nieuwe zeeleeuwenshow, kortom vele dierbare ontmoetingen in Ouwehands Dierenpark.