Dierenverzorgster Sea Life Blankenberge op slag verliefd

Maandag werd het Rescue Team van SEA LIFE Blankenberge opgeroepen voor een zeehondje in Knokke. De omstaanders bezorgden de dierenverzorgers een foto van het dier, waarop het team meteen actie ondernam. Hoofddierenverzorger Manu Potin nam stagiaire Jamie … mee naar het strand. De vermoedens werden ter plaatse bevestigd. De pup werd naar het zeehondenopvangcentrum in Blankenberge gebracht voor verzorging. Daar zal het verblijven tot het voldoende is aangesterkt om terug naar zee te gaan.

 

“Het gaat om een grijze, erg jonge zeehond van 13 kilogram. Het vrouwtje is nog erg jong en heeft zelf nog wat babyvacht. De pup was erg onderkoeld en een zware verkoudheid. De dierenarts nam bloedstalen voor extra onderzoek.”, vertelt Manu Potin, hoofddierenverzorger. “Het was de eerste interventie voor een zeehond met stagiaire Jamie. Ze was op slag verliefd op deze pup, en ik kan haar geen ongelijk geven. Het is nog een erg klein dier en heeft een erg mooie vacht.”, gaat hij verder.

Als de pup over twee tot vier maanden volledig aangesterkt en op gewicht is zal de zeehond terug vrijgelaten worden. Dit weekend worden al 2 gewone zeehonden vrijgelaten op het strand van Blankenberge. Zaterdag 13 januari om 10u. Iedereen die wil kan dit heugelijk moment gratis bijwonen.

 

 

Wat te doen bij het opmerken van een zeehond op het strand?

  • Houd afstand en probeer het dier niet aan te raken.
  • Kijk of het dier verwond is. Zie je wondjes? Bel de politie of het zeehondopvangcentrum.
  • Ligt het dier in de vorm van een banaan, lekker opgekruld? Dan is het vast aan het uitrusten. Dit kan wel 3 uur duren, indien het geen stress ervaart van omstaanders.
  • Ligt het dier helemaal plat? Bel de politie of het zeehondenopvangcentrum (0477 34 58 90).