Niet voor angsthazen: Indrukwekkende recordbrekende kabelbaan geopend

Op 21 december 2017 werd een indrukwekkende recordbrekende kabelbaan geopend op de Zugspitze, de hoogste berg van Duitsland. De kabelbaan verbrak bij opening meteen drie wereldrecords! In de onderstaande video’s wordt duidelijk hoe moeilijk het was om het gevaarte op te bouwen wegens de grote hoogte en de harde weersomstandigheden op 3000 meter hoogte.

 

Na drie jaar van plannen en bouwen opende op 21 december 2017 de nieuwe Zugspitze-kabelbaan. Deze vervangt de oude Eibsee-kabelbaan die gebouwd werd in 1963. De nieuwe kabelbaan moet nog meer passagiers naar de top van de berg brengen en dit in grotere luxe. Om de kabelbaan te kunnen bouwen werd er een straf ​​staaltje engineering gebruikt. Het project van 50 miljoen euro biedt de bezoekers van Zugspitze vanaf nu het allerbeste comfort en een magisch uitzicht. Tijdens de rit zullen 120 passagiers tegelijkertijd naar de top van de hoogste berg van Duitsland gevoerd kunnen worden.

De nieuwe Zugspitze-kabelbaan verbreekt meteen 3 wereldrecords. De kabelbaan wordt ondersteund door een 127 meter hoge pilaar en is daarmee ‘s werelds hoogste stalen ondersteuning voor een kabelbaan. Daarnaast heeft het ook ‘s werelds grootste totale hoogteverschil van maar liefst 1945 meter. Tot slot heeft de Zugspitze-kabelbaan ook nog de langste vrije overspanning in de wereld van maar liefst 3213 meter.

 

 

De totale lengte van de kabelbaan is maar liefst 4466,9 meter lang en brengt de bezoekers op een hoogte van 2943,25 meter. Het dalstation ligt op een hoogte van 998,50 meter. Hiermee wordt een totaal hoogteverschil van 1945,25 meter overbrugd. De kabelbaan rijdt omhoog met een snelheid van 10,6 m/s, wat omgerekend 38,16 km/u is. Hierdoor zal de rit voor de 120 passagiers slechts een kleine 10 minuten duren. Daarmee zullen er vanaf nu 580 personen per uur naar de top van de berg gebracht kunnen worden via de twee cabines, veel meer dan wat mogelijk was met de oude kabellift. Een rit op de kabelbaan kost je echter wel 45 euro. Dankzij de verwarmde ramen biedt de cabine een onbelemmerd zicht bij slecht weer. Op een heldere dag zie je vanuit de kabelbaan München liggen.

 

 

Op onderstaande video kan je een virtueel ritje maken:

 

 

Bron, foto’s en video’s: zugspitze