Majaland Kownaty opent op 26 mei 2018

De laatste werkzaamheden aan het gloednieuwe Plopsa park te Polen worden momenteel afgerond. Het park kan zich bijna gaan klaarmaken voor de grote opening die zal doorgaan op 26 mei 2018. Deze openingsdatum bevestigde Plopsa aan onze redactie. Op de laatste foto’s zien we een bijna compleet pretpark.

 

De start van de bouw van Majaland Kownaty begon in oktober 2016. Dit indoorpark, gelegen in Polen, is al het zesde pretpark van de groep. Het park wordt een onderdeel van een heus resort dat de komende jaren opgebouwd zal worden. Zo komt er ook nog een outdoor- en een zwempark naast te liggen. De naam van het resort wordt Holiday Park Kownaty.

Wie het park wil bezoeken moet nog eventjes geduld uitoefenen, want pas op 26 mei 2018 zal het haar deuren openen. Bezoekers zullen er 23 attracties kunnen ontdekken die ondergedompeld zijn in een Studio 100-sausje.

 

De attracties:

Het Wickiegebied wordt de grootste themazone. Daar komen straks zeven attracties te staan. De Woeste Zee, de achtbaan Wickie Coaster, de vrijevaltoren de Vuurtoren, het Vlot, Bootjes, Bumperboats en een speelconstructie met een hangbrug. In het themagebied van Maya de Bij komen de Vliegende Fietsen, de Kikkertjes, de Glijbaan, het Theater, de Zweefmolen en de Botsauto’s. Het Heidigebied wordt het kleinste gebiedje in de indoorhal met twee attracties, de Speelboom en de Dierenmolen.

In de buitenzone komen ook drie gebieden. Opnieuw krijgt Maya De Bij een grote zone voor zich met een Speeltuin, de Klimberg, een Bloemenmolen en de Konijntjes die gethematiseerd zullen worden zoals in Holiday Park Pfalz. In de Bumbazone komt het Verkeerspark en de Brandweermolen en in het Heidigebied komt een doorloopweide te liggen. De enige attractie die geen eigen thema zal krijgen wordt de Dansende Fonteinen.

 

Bron en foto’s: Plopsa