Overzicht in detail: De bouwwerken van Toverland

De afgelopen dagen verscheen Toverland overal in het nieuws, de media alsook op het internet en de vele fora. Het Nederlandse pretpark is namelijk bezig met de bouw van een nieuw entreegebied Port Laguna en de nieuwe themazone Avalon. Hierdoor zal het park met de helft uitgebreid worden en dat zie je ook aan de enorm grote bouwwerf!

 

Door de grote omvang van de bouwwerf en de vele nieuwe attracties en gebouwen die momenteel tegelijkertijd worden opgebouwd, is het overzicht al snel verdwenen tussen de massa aan foto’s en informatie waar we de afgelopen dagen mee overspoeld zijn. Daarom verdiepen wij ons met veel plezier in de werken om jullie een beter beeld te geven van de werken in deze enorme berg aan informatie.

 

Werfbezoek Toverland:

Toen we aankwamen in Toverland konden we bij de ‘oude’ ingang, het nieuwe logo van het park ontdekken. Het grote bord bij de ingang, waar tot voor kort een grote concept-art hing van het themagebied Avalon, is nu vervangen door een groot bord met een concept-art van het nieuwe entreegebied.

 

Eerst kregen we nog een introductie van Visiemanager Caroline Kortooms en werd er een woordje uitleg gegeven over het nieuwe entreegebied door Tessa Maessen. Daarnaast werden ook heel wat concept-arts getoond.

 

Momenteel zijn er nog geen trackdelen of supports van de nieuwe achtbaan geplaatst. Maar links van het terrein liggen wel verschillende onderdelen. Heel wat bruine supports en blauwe trackdelen liggen klaar om gebouwd te worden.

 

Het gebouw voor de Wing Coaster Fēnix heeft een groene kleur gekregen. Als je voor het gebouw staat zie je twee openingen. De linkse opening is waar de trein terug opnieuw het station zal binnenrijden. Aan de rechterkant zal de achtbaantrein het station uitrijden. Hierna volgt dan meteen de grote lifthill. Dit valt te zien op de concept-art in de linker bovenhoek.

 

 

Hieronder nog enkele foto’s  van het station langs de linker- en de achterkant.

 

Binnen in het station van Fēnix ziet het er voorlopig nog zo uit.

 

Ondanks er nog geen trackdelen geplaatst zijn, kunnen we wel al heel wat voorbereidende werken zien. Zo zijn er verschillende mallen gemaakt waarin het beton voor de footers moet komen. Op de eerste foto’s zien we de mallen voor de footers van de lifthill. Op de laatste foto zien we de mallen waar straks de helix zal komen.

 

Naast het station van Fēnix is er momenteel een witte ruimte te vinden. De kleur zal uiteraard nog volledig veranderen want er komt een heleboel thematisering rond. Hier zal de boatride doorheen varen. Maar, dit zal niet het instapstation worden, dat ligt namelijk helemaal rechts onder op de concept-art.

 

Binnenin dit gebouw ligt er voorlopig alleen nog maar een betonvloer. In dit gebouw zal het darkride gedeelte voor de boatride komen.

 

Op onderstaande foto’s zien we waar de boot het gebouw zal binnenkomen en buitengaan.

 

Onderaan rechts op de concept-art komt het in- en uitstap station van de boatride Merlings Quest. Deze komt te liggen in een houten gebouw.

 

Rechts achteraan het terrein komt Flaming Feather, de ontmoetingsplaats voor de wijzen van de wereld. Tovenaars en magiërs zullen hier samen komen om onder het genot van een goed stuk vlees en verrukkelijke dranken te filosoferen over magie en de strijd tegen het kwaad.

 

 

Maar het themagebied Avalon is niet alles. Aan het begin van het pretpark is er eveneens een grote bouwwerf. Ditmaal zijn het de werken voor het nieuwe entreegebied Port Laguna. Het entreegebied kan je bekijken op onderstaande concept-art.

 

Eerst en vooral zullen de bezoekers het kassa gebouw tegenkomen. Dit is al volop in aanbouw en wat er staat is duidelijk te herkennen op de concept-art.

 

Als de bezoekers van de kassa doorwandelen, komen ze de toegangspoort tegen. Hier zullen de wachters van het rijk de toegang versperren voor magiërs en tovenaars die zwarte magie bij hebben.

 

Wanneer de bezoekers voorbij deze toegangscontrole zijn, komen ze rechtstreeks uit in de Port Laguna baai. Hier spoelen regelmatig flessen en voorwerpen aan die met magie te maken hebben. Op onderstaande foto’s is momenteel nog niet veel van deze baai te bespeuren, maar wanneer het af zal zijn, zal je het er zelfs op koude dagen warm van krijgen.

 

Rond de baai staan verschillende gebouwtjes. Op onderstaande foto’s kan je alle gebouwen bekijken.

 

Het gebouw dat al het best te herkennen valt, is deze van de spelletjes. Er zijn 3 soorten spelletjes naast elkaar te vinden. Links zullen de kinderen eendjes kunnen gaan vissen, rechts zal er met ballen (parels) gegooid kunnen worden en in het midden komt een kamelenrace die omgedoopt zal worden tot een zeepaardjesrace.

 

Dit is nog een van de gebouwen van Port Laguna. En het is niet zomaar een gebouw, het is namelijk de belangrijkste kluis van deze baai. Hierin worden alle waardevolle spullen bewaart achter slot en grendel. In het gebouw steekt ook nog een kanonskogel, die is achtergebleven na een van de vele pogingen van de slechte toveraars om het gebouw binnen te geraken.

 

En er valt voorlopig nog niet veel van te zien, maar hier komt de grote vuurtoren van ongeveer 25 meter hoog. Deze zal de naam Solaris krijgen.

 

 

 

Foto’s: Themeparkfreaks (Bob & Jonathan)

Concept-arts: Toverland