Le Fleury opent thrillride in 2018

Het Franse pretpark Le Fleury opent dit jaar een nieuwe attractie. Het park wil hiermee de thrillseeker aanspreken. Met de attractie La Tour komt er een plaatsvervanger voor de onlangs gesloten attractie Gravity.

 

Het bescheiden parkje Le Fleury in Frankrijk zal in het nieuwe seizoen een thrillride openen met La Tour. Deze attractie wordt een metershoge vrijevaltoren, gebouwd door SBF Visa. De bezoekers tot op een bepaalde hoogte gebracht worden, dit gebeurd met een lancering, daarna maakt men enkele malen een vrijeval.

 

 

Deze vervangt de oude attractie Gravity, die vorig seizoen gesloten en verwijderd werd. Gravity was een voorloper van de welgekende Enterprise en werd gebouwd door Schwarzkopf

 

Le Fleury is een klein parkje dat net over de Belgische grens ligt in de vroegere Franse regio Nord-Pas-de-Calais. Het park werd in 1996 geopend maar behoorde toe tot een privé club. In 2011 werd het overgenomen en werd Le Fleury opengesteld voor het publiek. In 2016 opende het met Imoogi haar eerste achtbaan, het is een achtbaan met een Zycklon / Galaxy lay-out. Een jaar later in 2017 werd een tweede achtbaan geopend. Dit werd Aircraft, een kinderachtbaan van de SBF Visa Group.

 

 

Bron: Le Fleury

Foto: Zamperla