Bobbejaanland opent dit jaar tweede VR-achtbaan!

Er waren al een tijdje geruchten over, maar nu is het nieuws officieel bekendgemaakt. Het Belgische pretpark Bobbejaanland pakt dit jaar uit met een tweede Virtual Reality achtbaan. Hiervoor zal de hangende achtbaan Dreamcatcher met VR-brillen worden uitrust. Tijdens de rit zullen bezoekers meegenomen worden naar de leefwereld van de indianen in het wilde westen.

 

Iedereen heeft al wel eens gedroomd over hoe het zou zijn mocht je kunnen vliegen. Bobbejaanland zal deze droom in 2018 laten uitkomen. De achtbaan Dreamcatcher, waar bezoekers met hun benen los hangen, zal uitgerust worden met VR-brillen. Tijdens de rit zullen bezoekers als een vogel over de leefwereld van de indianen in het wilde westen vliegen. Doordat de voeten loshangen, zal dit vlieggevoel eens zo hard versterkt worden.

 

Als een adelaar boven het water:

De hangende treintjes van Dreamcatcher laten je voeten vrij waardoor het lijkt alsof je boven het water zweeft. Je wordt meegenomen naar een hoogte van maar liefst 25 meter, om vervolgens een duikvlucht te nemen richting het meer. Maar dat is niet altijd zo geweest.

 

Dreamcatcher in 1987 geopend als Air Race:

Dreamcatcher is de oudste nog werkende achtbaan van het park. Hij werd gebouwd in 1987 – nog lang voor er sprake was van virtual reality dus – en zag origineel het levenslicht als Air Race. De attractie bezorgde de bezoekers van Bobbejaanland een eerste vliegles in fel gekleurde vliegtuigjes. Daarmee had Bobbejaanland een Europese primeur te pakken: de Air Race was namelijk de eerste hangende rollercoaster van Europa.

 

Air Race wordt Dreamcatcher:

In 2006, bijna 20 jaar later, maakten we kennis met de vernieuwde Air Race, die meteen ook omgedoopt werd tot Dreamcatcher. De vernieuwde attractie neemt de bezoekers mee naar het wilde westen. Meer bepaald naar de leefwereld van de indianen, waar de adelaar als een heilig symbool wordt beschouwd.

 

Virtuele realiteit:

Het nieuwe seizoen in Bobbejaanland, luidt voor de Dreamcatcher ook meteen een nieuwe levensfase in. De attractie treedt namelijk in de voetsporen van de Revolution. De indoor rollercoaster Revolution kreeg in 2016 VR-brillen en werd omgedoopt tot de achtbaan Mount Mara. Tegelijkertijd kreeg de achtbaan toen een jungle thema om bij het themagebied Adventure Valley te passen. Het was de eerste VR-coaster van de Benelux.

Voor het seizoen 2018 zal de Dreamcatcher een nieuwe beleving krijgen maar het thema blijft wel het wilde westen. Toch zal de achtbaanrit totaal anders worden ervaren. Bezoekers krijgen een virtual reality bril op de neus, waarbij ze tijdens de rit van 600 meter als een adelaar over het wilde westen vliegen. Het wordt echter geen rustig ritje want de bezoekers zullen heuse stormen moeten trotseren boven mysterieuze landschappen.

 

 

Bron: Bobbejaanland