Fotoalbum: Cinecittà World – september 2017

Cinecittà is een grote filmstudio in Rome. De Italiaanse regisseur Federico Fellini deed meermaals een beroep op deze studio’s, maar er werden ook andere internationale prenten opgenomen zoals Ben-Hur (1959), La Dolce Vita (1960), The Godfather Part III (1990) en Gangs of New York (2002). Op de terreinen van de filmstudio’s is er eveneens een attractiepark dat volledig in het teken van film staat. De blikvanger van het park is Altair. Een achtbaan die een duizelingwekkende rit met maar liefs tien inversies weggeeft. Een andere achtbaan die in het park staat (Inferno) kent dan weer geen inversies, maar is wel niet de minste overdekte achtbaan. Inferno staat helemaal in het teken van Dante’s Goddelijke Komedie en heeft een Vertical Drop Track van vijf meter.