Eerste trackdelen van Fēnix geplaatst in Toverland

Vandaag is een nieuwe mijlpaal bereikt in de bouw van de grootste Wing Coaster van Europa. In het Nederlandse Attractiepark Toverland werden namelijk de eerste trackdelen van de achtbaan Fēnix op hun plaatst gezet. Als alles goed gaat zal de achtbaan op 7 juli 2018 openen voor het publiek!

 

Toverland heeft foto’s gedeeld van de bouwwerken van de nieuwe Wing Coaster Fēnix. Daarop is te zien hoe de eerste trackdelen geplaatst werden. Deze trackdelen werden in het stationsgebouw van de achtbaan geplaatst. Afgelopen weekend werd duidelijk dat er al heel wat voorbereidende werken voor de achtbaan gebeurd zijn, waardoor de opbouw snel kan verlopen.

 

Fēnix wordt de grootste Wing Coaster van de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard (B&M) in Europa. De achtbaan zal een hoogte krijgen van 40 meter en tijdens de rit zal er een snelheid van 95 km/u bereikt worden. Het parcours wordt 813 meter lang en het ritje zal 1 minuut en 45 seconden duren. Inzittende zullen 3 keer overkop gaan via een Dive Drop, Immelmann en een Zero-G Roll. Daarnaast zal er ook nog een Helix in de baan zitten. De achtbaan is een investering van 17 miljoen euro en wordt de eerste looping coaster van het Limburgse pretpark.

 

Hier kan u een onofficiële onride video van de achtbaan vinden die gemaakt werd door een Duitse pretpark fan.

 

 

Volg de bouw hier op de voet.

 

 

Bron en foto’s: Toverland