Eerste 20th Century Fox pretpark in opbouw

Het eerste 20th Century Fox pretpark in de wereld is momenteel in opbouw in de Maleisische provincie Pahang. Het pretpark moet openen in 2018 maar de kans lijkt groot dat het project ander maal vertraging zal oplopen en uitgesteld zal worden naar 2019.

 

Het 20th Century Fox World pretpark wordt sinds 2013 opgebouwd. Het komt op de locatie van het oude Genting Outdoor Theme Park dat in 1978 de deuren opende en op 31 augustus 2013 haar deuren voor goed sloot. Het volledige pretpark wordt dus omgebouwd, maar dit proces dat oorspronkelijk 3 jaar zou duren heeft al flink wat vertraging opgelopen.

Het 20th Century Fox World pretpark komt te liggen in Genting Highlands (Resorts World Genting) in Malaysia, het moet het eerste 20th Century Fox pretpark in de wereld worden. Daarnaast zijn er ook plannen om een 20th Century Fox pretpark pretpark te bouwen in Zuid-Korea en Dubai.

Het pretpark zal 10 hectare groot worden en zal 25 thrill rides en attracties bevatten. Deze zullen gebaseerd worden op films zoals Rio, Ice Age, Life Of Pi, Night at the Museum, Planet of the Apes, Alien vs. Predator en Titanic.

Momenteel zijn er twee rollercoasters bekendgemaakt. De eerste achtbaan zal in en rond een berg gebouwd worden en krijgt een Ice Age thema. De tweede achtbaan zal waarschijnlijk een tweeling of duellerende achtbaan worden. Hieronder alvast een aantal foto’s en een video van de bouwwerken.

 

 

 

Bronnen: rcdb, Wikipedia

Foto’s: themeparx