Worlds of Fun vernieuwt lay-out van houten achtbaan Timber Wolf

Het Amerikaanse pretpark Worlds of Fun is bezig met werkzaamheden aan de houten achtbaan Timber Wolf. De achtbaan uit 1989 zal een nieuwe Over-Banked 70° bocht krijgen die de laatste helix in het parcours zal vervangen.

 

Worlds of Fun vernieuwt voor aankomend seizoen haar houten achtbaan Timber Wolf. Na voorbereidende werken die in 2015 begonnen is het pretpark nu bezig met de laatste helix om te toveren tot een spectaculaire Over-Banked 70° bocht. Door deze bocht zullen de bezoekers in de finale van de rit bijna zijwaarts komen. De voorbije jaren kreeg de achtbaan een retracking waardoor deze nu volledig klaar is voor de nieuwe uitbreidingswerken.

 

Timber Wolf is een houten achtbaan van de Amerikaanse fabrikant Dinn Corporation. De baan werd geopend op 1 april 1989 en werd ontworpen door Curtis D. Summers. Timber Wolf heeft een hoogte van 30,5 meter en behaalt een snelheid van 85,3 km/u. Tijdens de rit van 2 minuten en 13 seconden wordt er 1289,3 meter aan track afgelegd. De 560° helix wordt nu dus vervangen door de nieuwe Over-Banked bocht van 70°.

 

De helix op onderstaande foto’s zal vervangen worden door de Over-Banked 70° bocht.

 

 

Bron: Worlds of Fun