Dorney Park sluit achtbaan Stinger

Het Amerikaanse pretpark Dorney Park & Wildwater Kingdom maakte bekend dat ze haar achtbaan Stinger sluit. Deze achtbaan werd destijds gebouwd door Vekoma en is van het Invertigo type. De achtbaan stond in het park sinds 2012 en wordt na vijf jaar alweer verwijderd.

 

Dorney Park liet in een boodschap weten dat de achtbaan Stinger volgend seizoen niet meer geopend wordt. “Soms is het nodig attracties te verhuizen of gewoon volledig te verwijderen, dit doen we om in de toekomst nieuwe dingen aan te bieden. Stinger, die in 2012 naar ons pretpark verhuisde vanuit ons zusterpark California’s Great America, zal verwijderd worden om plaats te maken voor de toekomst.”

Stinger was een zogenaamde Invertigo achtbaan, gebouwd door Vekoma. Bij dit type achtbaan maakt men een ritje als bij de gekende Boomerang achtbaan, maar met dat verschil dat het treintje onder de track hangt. Daarnaast is de achtbaan ook hoger en ligt de maximum snelheid tijdens de rit hoger.

 

 

Het is momenteel niet geweten of de achtbaan verhuisd wordt binnen de groep. Ook wil het park nog niets vertellen over de mogelijk toekomstplannen.

 

Bron en foto: Dorney Park