Mirabilandia krijgt Ducatizone met nieuwe achtbaan

Het Italiaanse themapark Mirabilandia krijgt een volledig nieuw themagebied. Het gebied zal de naam Ducati World krijgen en komt dus in het teken te staan van de legendarische Italiaanse bouwer van motorfietsen. Onder de attracties zal zich minstens één achtbaan bevinden.

 

Parques Reunidos, één van de grootste pretparkgroepen ter wereld, en Ducati, een iconische motorfietsbouwer, gingen een samenwerking aan om Ducati World te bouwen in Mirabilandia. Mirabilandia is gelegen in de Emilia-Romanga-regio, waar ook Ducati ontstond. Het is momenteel het tweede grootste pretpark van Italië en het tweede best bezochte park uit de groep.

De bezoekers van Mirabilandia zullen een exclusieve en innovatieve Ducati-ervaring kunnen beleven. Ze zullen tevens heel opgewonden zijn dankzij Ducati. Dit project zal een zone in beslag nemen met een oppervlakte van 35.000 m². De opening is gepland voor 2019.

Ducati World zal de allereerste themazone ter wereld worden die volledig in het teken staat van een motorfietsmerk. Men verwacht niet alleen motorfans uit Italië, maar ook uit het buiteland te ontvangen. Er zullen meerdere attracties gebouwd worden, die de bezoekers een unieke motorfietservaring moeten bieden. Het park kiest voor de modernste technologieën. Eén van de voorgestelde attracties wordt een achtbaan van de nieuwe generatie, die een ritje op een Ducati moet evenaren. Daarnaast komen er simulators, Virtual Reality- en kinderattracties. Verder zit in de overeenkomst met Ducati een showroom inbegrepen, waar men de meest iconische modellen kan ontdekken. De bezoekers zullen tevens meer kunnen leren over de geschiedenis van het merk, dat ondertussen 90 jaar bestaat.

Als klap op de vuurpijl zullen er ook een shop, waar bezoekers Ducati en Ducati Scrambler merchandise kunnen vinden, en meerdere gethematiseerde horecapunten komen.

 

Bron en foto: Parques Reunidos