Met een anderhalf jaar vertraging is Wild Waves geopend

Het Amerikaanse pretpark Playland’s Castaway Cove heeft de achtbaan Wild Waves met anderhalf jaar vertraging kunnen openen. Eerder dit jaar opende de achtbaan Gale Force ook al met een jaar vertraging. De twee achtbanen moesten eigenlijk vorig jaar al openen voor het publiek, maar door technische problemen aan de prototypeattractie werd de opening uiteindelijk heel wat uitgesteld.

 

Eind 2015 kondigde het Amerikaanse pretpark Playland’s Castaway Cove aan dat het drie nieuwe achtbanen zou openen. Deze kwamen er ter vervanging van twee andere rollercoasters die zouden sluiten. Whirlwind, de kleinste achtbaan van de drie nieuwe aangekondigde exemplaren, opende als eerste. De Spinning Coaster van het Italiaanse bedrijf SBF-VISA Group opende vorig jaar in mei. Maar de twee andere achtbanen, een familieachtbaan en een achtbaan voor de echte durvers, bleven wegens problemen gesloten.

De spectaculairste achtbaan die Playland’s Castaway Cove aankondigde was GaleForce. Deze achtbaan opende uiteindeindelijk met 1 jaar vertraging op 26 mei 2017. GaleForce is de 9de steilste achtbaan ter wereld. De rollercoaster heeft immers een drop van 100°. Dit is steiler dan een loodrechte drop. De achtbaan behaalt tijdens de lancering een snelheid van 103 km/u en is 38,1 meter hoog. De compacte achtbaan werd gebouwd door het Amerikaanse bedrijf S&S Sansei Technologies (het voormalige S&S Worldwide).

 

De familieachtbaan werd aangekondigd als Wild Waves. De achtbaan moest origineel openen in mei van 2016, maar bezoekers konden pas dit najaar voor het eerst een ritje maken. Wild Waves werd gebouwd door het Amerikaanse bedrijf E&F Miler Industries. Het bedrijf bouwde in Amerika 58 achtbanen, voornamelijk familie- en kinderachtbanen. Wild Waves heeft een hoogte van 15,2 meter en is volledig rond GaleForce gebouwd.

 

 

Problemen hielden GaleFoce gesloten:

In juli van 2016 werden er verschillende tests uitgevoerd op GaleForce. Het leek er toen op dat het niet lang zou duren voor de achtbaan open zou gaan, maar verschillende problemen hielden GaleForce gesloten. De grootste problemen deden zich voor bij een stukje track net voor de lancering. Het baanstuk bleek niet goed uitgelijnd en dit had grote gevolgen. S&S Sansei Technologies zag uiteindelijk geen andere oplossing meer dan het stukje track te vervangen door een nieuw stuk.

Ook de treinen werden veranderd. De treinen bestonden uit 1 bakje met drie rijen waarin telkens 4 personen naast elkaar konden zitten. Bij de nieuwe treinen is de achterste rij van het bakje losgekoppeld van de twee eerste rijen, zodat deze apart kunnen draaien. Hieronder kan je een foto van de nieuwe en de oude treinen bekijken.

 

 

Verder dook er ook nog een interessante foto op van een staaltje creativiteit van de Amerikaanse achtbaanbouwer. Er werden heel wat tussenstukken gebruikt om twee supports met elkaar te doen aansluiten. Blijkbaar was daar tijdens het ontwerpen ook nog iets niet helemaal goed gelopen. Door de problemen met GaleForce kon Wild Waves ook niet openen. Waarom Wild Waves uiteindelijk dan nog een half jaar langer gesloten bleef, is niet duidelijk.

 

 

Een overzicht van de verschillende achtbanen kan je hier bekijken.

 

 

Foto’s: Shore News Today